EL CRAM VISITA LA CLASSE D’ARQUÍMEDES

Aquest Dimarts, 4 de Maig, hem rebut la visita de l’Oriol, membre de la Fundació CRAM que s’encarrega del rescat i la recuperació d’espècies marines amenaçades. Ens ha explicat com molts cetacis, tortugues i aus marines apareixen al llarg de les nostres costes amb lesions severes o malalties, la majoria de les vegades causades per la interacció humana. Contaminació, abocaments tòxics, o captura accidental en les diferents arts de pesca, posen en perill a aquests animals.

Amb l’Oriol hem vist la quantitat d’aigua que hi ha al món. No ens estranya que ens diguin el Planeta blau! Ens hem posat el nostre banyador màgic per a capbussar-nos a les aigües del mar i veure un munt d’animals marins: tortugues, taurons, pops, peixos de diferents tipus o meduses i estrelles de mar, entre d’altres. Amb la nostra intrèpida ajuda, hem recollit un munt de plàstics i papers per a que els animals marins puguin estar sans i sense perill. Què contents ens hem posat tots i totes!

Ja que estàvem tocant el tema, també ha aprofitat per a recordar-nos a quin contenidor hem de llençar cada brossa i s’ha quedat parat quan ha vist que bé que ho fem. Ens ha volgut remarcar molt que no només no hem d’embrutar la platja ni el mar sinó que tampoc hem de llençar brutícia al lavabo perquè pel clavegueram també hi arriba. Igual que el nostre Soldadet de plom!

Hem acabat l’activitat mirant un vídeo fantàstic sobre el rescat i cura d’una tortuga que finalment han pogut retornar al seu hàbitat.

Moltes gràcies CRAM per la tasca que feu. Alguns dels nens/es de la classe ja diuen que quan siguin grans, es faran del CRAM!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>