A LA CLASSE D’ARQUÍMEDES JUGUEM AMB ELS NÚMEROS

Els nens i nenes d’I4 dediquem la tarda dels dilluns a la numeració, en un espai i un temps que ens permet manipular, descobrir i jugar amb els números mentre ens ho passem bé.

Ens agrada començar mirant imatges de diferents temàtiques que hem de comptar i saber quantes n’hi ha. Cada vegada ho fem més ràpid i ja semblem en Flash! Desprès fem una ronda de problemes de càlcul mental on hem de decidir si cal “afegir o treure” material per intentar trobar la solució. El propi Arquímedes no ho faria millor!!

Finalment, de la manera més lúdica possible, intentem apropar-nos al concepte de número, a la seva grafia o a la seva descomposició (entre d’altres). Ho fem amb jocs divertits  com les cartes, el bingo, els daus, les guardioles amb les monedes, l’Antón Zampón, Sudoku o altres que elaborem. No oblidem activitats TIC com “El joc de les matemàtiques” o cançons que ens encanten com “Hi ha 5 ampolles a dalt de la paret”. Realment les matemàtiques poden ser molt divertides!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>