Aquesta setmana ha tingut lloc la presentació del llibre “Cocina sin barreras“, una iniciativa de Nexe Fundació amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i els mercats de Barcelona. L’objectiu del llibre és oferir a les persones amb trastorn de deglució, noves experiències a partir de la vista, l’olfacte, el tacte i el gust.
Al llibre es fa la presentació de noves propostes culinàries, fet que suposa la possibilitat d’experimentar amb un nou repertori d’aliments sans, saludables i nutritius. La idea principal del llibre és donar-li importància a l’hora del dinar i de possibilitar que tothom pugui menjar de tot, sempre que es faci una modificació de la textura per tal d’adaptar-se a les necessitats d’ingesta. Així les persones amb limitacions a la ingesta, poden menjar el mateix que la resta i gaudir del dinar en un entorn social, afavorint la seva interacció social.
L’alimentació es construeix així com una eina per treballar l’aprenentatge i l’estimulació dels nens i nenes amb pluridiscapacitat, és per això que a la nostra escola, l’espai de menjador forma part del model d’atenció a l’alumnat. Un espai privilegiat al qual, a més d’aspectes relacionats amb l’alimentació, també es treballen altres relacionats amb la salut i les activitats educatives.