Xerrada de l’escriptor Àngel Burgas: “Pequeñas historias del globo”

Ahir vam tenir la visita de l’escriptor Àngel Burgas, és l’autor del llibre “Pequeñas historias del globo” que és lectura per a l’alumnat de 1r d’ESO.

Aquesta lectura es manté des del curs passat per a l’àrea de llengua castellana i l’escriptor és el segon any que ens visita. Per als alumnes és un factor important escoltar i conèixer a l’autor de la lectura que els ocupa durant aquest període. L’Àngel explica els motius de les històries retratades en aquest relat que expliquen les vivències dels joves arreu del món, històries plenes d’esperança però que parteixen malauradament de situacions molt complicades en diferents punts del planeta. Amb aquesta xerrada s’aconsegueix descobrir les interioritats d’un llibre: com es documenta l’autor, perquè tria determinats personatges i quines són les reaccions dels lectors.

En aquesta sessió els nostres alumnes poden interaccionar i fer preguntes i en aquesta ocasió el temps es va fer curt ja que hi havia molt interès per participar. La sessió va acabar amb la signatura i dedicatòria de l’autor.

L’escriptor va quedar molt satisfet de l’experiència al nostre centre, de fet el curs passat es va veure gratament sorprès de tot el treball que s’havia fet al voltant de la seva obra més enllà de la lectura, ja que encara és visible el gran mural de les petites històries del món fet pels alumnes a partir de la lectura. Satisfets també per l’interès i la participació dels nostres alumnes davant d’aquesta experiència

Servei d’assessorament de la FP

Del 13 al 24 de febrer de 2017 està obert el període d’admissió de les sol·licituds pel servei d’assessorament.
El servei d’assessorament en la formació professional té per objectiu definir i orientar un itinerari formatiu i professional de la persona interessada per aconseguir-ne millorar la qualificació.… Llegeix més»

Marc del plurilingüisme a l’INS Terra Alta

El cinquè eix de l’ofensiva a favor de l’èxit escolar, engegada pel Departament d’Ensenyament, defineix el plurilingüisme com el conjunt de les  accions escolars de dinamització lingüística i comunicativa en els àmbits acadèmics i d’interculturalitat per incrementar el domini de les llengües a Catalunya.
Així,… Llegeix més»

Treballs de recerca 2017

logoEl treball de recerca és un conjunt d’activitats estructurades i orientades a la investigació que realitza tot l’alumnat de batxillerat amb l’orientació i seguiment del professorat, per tal de consolidar la competència en recerca. Es pot emmarcar dins un àmbit disciplinari, o pot ser interdisciplinari o transversal.

Aquest curs es presenten a primera convocatòria 32 treballs. Són el resultat de gairebé un any de feina des de que s’inicia amb l’elecció del tema i acaba amb la redacció i exposició.

Flora dels ports

El curs passat, alumnes de 2n d’ESO van participar en un treball de camp per tal de reconèixer la varietat de flora de l’entorn dels Ports.
Aquest treball va ser una iniciativa conjunta entre el nostre centre i els instituts de Vallderoures i Morella. L’alumnat, distribuït… Llegeix més»

Intercanvi Holanda 2016/17

Des del diumenge passat i fins aquest dissabte, alumnes de 2n d’ESO del nostre centre estan a la primera fase de l’intercanvi amb  l’institut Lentiz Dalton MAVO de Naaldwijk (a 50 km d’Amsterdam).

Aquesta acció l’emprenem des del programa de plurilingüisme vigent en les nostres programacions anuals des de fa tres cursos. La finalitat és millorar la competència en llengua anglesa dels nostres estudiants.

Encara que temporalment curt, el procés d’ immersió dins de les famílies d’acollida aporta qualitats per a que la vivència d’intercanvi cultural, lingüístic i afectiu  sigui intensa i enriquidora.

Les accions didàctiques pensades per als nostres alumnes es basen en petits projectes per conèixer el centre escolar, l’entorn del municipi (Naaldwijk) i el patrimoni cultural de la ciutats d’Amsterdam i La Haia.

Tot el programa, aquí

Concert de Nadal del Cor de l’Institut

cor2D’acord amb la tradició dels darrers cursos, el Cor de l’Institut oferirà el Concert de Nadal el proper dilluns dia 19, a les 19.00h a l’església de Corbera.

Segurament que serà una vetllada extraordinària, amb l’audició d’un repertori clàssic compaginat amb versions més modernes . Així, caldria que en prenguéssiu nota i us reservéssiu la tarda del dilluns per gaudir del concert.

Agraïm la disposició de l’Ajuntament de Corbera per l’organització de l’acte.

També cal destacar que aquesta activitat forma part del nostre programa de col·laboració amb la marató de TV3, i per tant, podreu continuar mostrant la vostra solidaritat.

Us esperem!

Eleccions al Consell Escolar

El consell escolar del centre és l’òrgan col·legiat de participació de la comunitat escolar en el govern del centre. En el consell escolar hi ha representats tots els col·lectius que intervenen en la comunitat educativa: director, professorat, alumnat, personal d’administració i serveis, etc. Els membres del consell escolar són elegits per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.

Enguany toca renovació. Ho vam comunicar dies enrere mitjançant una circular telemàtica i impresa. El proper dimecres dia 30 es faran les votacions. Pel sector pares l’horari serà de 11.30h a 18.00h. L’alumnat votarà dins de l’horari lectiu i el professorat ho farà en un claustre extraordinari.

consell-escolar

 

 

Acte 25 de novembre

 

Vídeo de l’acte celebrat a l’INS Terra Alta amb motiu del Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.
Actuació teatral d’alumnes de 3r d’ESO, dirigits per la professora Mercè Guirao i actuació del Cor, dirigit pel professor Pere Carpi.

Del 15 al 25 de novembre: Nova matrícula d’FP a distància (IOC)

Els cicles formatius són els ensenyaments que preparen per a l’exercici d’una professió determinada; s’agrupen en famílies professionals i poden ser de grau mitjà o de grau superior.
A l’IOC es poden estudiar a distància  cicles formatius de les famílies  següents:

  • Administració i gestió
  • Electricitat i electrònica
  • Sanitat
  • Serveis socioculturals… Llegeix més»

Del 7 al 11 de novembre: Nova matrícula de GES a distància (IOC)

L’Institut Terra Alta és centre de suport de l’IOC (Institut Obert de Catalunya) que permet seguir a distància els estudis que condueixen a l’obtenció del GES (Graduat en Educació Secundària).

L’obtenció del Graduat en educació secundària, a més de millorar la formació bàsica de les persones adultes, la situació professional i la laboral, els permet accedir als estudis de batxillerat i als cicles formatius de grau mitjà de formació professional.… Llegeix més»