SORTIDA A PERPIGNAN
23/04/24Els nostres alumnes de primer i segon de l’ESO van conèixer el centre històric de Perpinyà i Palau dels Reis de Mallorca, construït al segle XIV.
SORTIDA AL PARC EÒLIC I AL MUSEU DE LA PELL
23/04/24Els alumnes de quart de l’ESO i de l’Aula d’Acollida van gaudir d’una visita al parc eòlic de Rubió i al Museu de la Pell d’Igualada.
SORTIDA 3r d’ESO AL PARC D’AVENTURES LES DEUS
18/04/24El passat divendres 12 d’abril, l’alumnat de 3r. d’ESO va fer una sortida al parc d’aventures Les Deus ubicat a la població de Sant Quintí de Mediona. La sortida, promoguda pel professorat d’Educació Física, s’ha organitzat amb la finalitat de connectar els nois i noies amb la natura, tot realitzant uns circuits d’esports d’aventura, amb la necessitat d’incorporar tots els altres beneficis que comporta aquest esport més enllà de l’activitat física, com: despertar els sentits i les emocions, animar-nos a superar reptes i obstacles, així com enfortir vincles entre els iguals. En definitiva, formar persones més fortes i a la vegada sensibles amb l’entorn.
JORNADA DE JOCS TRADICIONALS PER ACOMIADAR EL 2n TRIMESTRE
18/04/24El passat divendres 22 de març vam acabar el trimestre i començar les vacances amb una jornada ben especial. Els companys i companyes del Departament d’Humanitats van ser els encarregats d’organitzar un circuit de jocs tradicionals per a tots els nivells de la ESO i en diferents espais del poble.
Per una estona, els més grans vam tornar a la infantesa i els més joves van recuperar jocs que han anat abandonant com: la gallineta cega, saltar la corda, les carreres de peus lligats, el joc del mocador, el de bitlles o el d’estirar la corda.
Totes i tots ens ho vam passar molt bé!
VISITES PEDRERA I MNAC 2n de BATX
12/04/24Enguany, ben avançat el curs d’Història de l’art de 2n de Batxillerat, hem pogut tornar a gaudir de la visita de Barcelona, bressol de cultura i art. Però, per primera vegada hem visitat la casa Milà o Pedrera, d’Antoni Gaudí, i pogut traslladar-nos, per uns moments, al cor d’un pis, dissenyat per a viure-hi la burgesia de principis del s. XX. Un disseny avançat, sent la primera vivenda de Barcelona amb pàrquing al soterrani i ascensor. Cap pared recta, materials diversos i amb formes com si fos tret de la mateixa naturalesa. Un edifici amb vida pròpia, de cap a peus, des de la terrassa més imaginativa del món fins al pàrquing circular, des de les baranes com algues o garrofes penjants dels balcons a les golfes, com engolides a l’interior d’una balena o d’una serp.
Per a sortir del somni de Gaudí i traslladar-nos al d’altres artistes, hem visitat el Museu d’Art de Catalunya. Des del romànic al contemporani. Una passejada imprescindible per tota la història de l’ art.
SORTIDA A OLÈRDOLA DE 2N D’ESO
13/03/24Hem anat a descobrir amb l’alumnat de 2on d’ESO un lloc patrimonial molt especial: Olèrdola. Ha significat per a tot el grup la descoberta d’un espai del Penedès enclavat en un paratge magnífic. Molts han destacat les grans vistes des del jaciment i han pogut entendre molt millor l’Edat Mitjana alhora que han pogut trepitjar els espais que il·lustra el còmic Terra de Frontera, Olèrdola 1058 que hem treballat a l’aula. El recorregut ha estat molt bonic, amb un dia perfecte després de l’esperada pluja, i hem pogut gaudir també d’un taller de tintura de teles, activitat que hem vist que els Ibers ja feien en aquell indret fa més de dos mil anys. Una jornada d’aprenentatge en tots els sentits de la que hem gaudit molt. Ha anat tan bé que ens hem quedat tots esperant amb ganes la pròxima sortida, al Museu Marítim!
PREMI CONCURS DE DISFRESSES DE CARNESTOLTES
12/03/24El passat divendres 8 de març, els alumnes de 1r D d’ESO, guanyadors del concurs de millor disfressa del Concurs de Disfresses de Carnestoltes, han gaudit del seu premi: un bon esmorzar al forn Marí. El bon treball d’equip s’ha vist recompensat amb una merescuda victòria.
EL GRUP 4t A D’ESO CELEBRA AMB UN ESMORZAR EL PREMI A LA MILLOR DISFRESSA EN LA CURSA DE NADAL
03/03/24Després d’un bon treball en equip en l’elaboració de la disfressa-màscara per la cursa de Sant Silvestre, en l’últim dia de curs abans de Nadal, el 4t A ha celebrat el 1r premi del concurs per la millor disfressa. Han guanyat un bon esmorzar al forn Marí que els ha donat l’energia per acabar aquesta jornada especial. Bon profit!!
ACTIVITAT DE DANCES ESCOCESES
29/02/24Els alumnes de1r i 3r d’ESO van gaudir molt ballant danses tradicionals escoceses. Van quedar bocabadats en sentir com el Tom, ataviat amb l’autèntic kilt, tocava la bagpipe davant seu. Per repetir!
JORNADES DE QUÍMICA INTERACTIVA A LA UAB
14/02/24El dia 07/02/24 alumnes de 2n de Batxillerat de la optativa de Química van anar a fer unes Jornades de Química Interactiva a la UAB.
Les jornades es van desenvolupar dins de la facultat de ciències. Va iniciar a les 9:30h amb una breu introducció informativa on es va mostrar la importància de la química en la vida quotidiana i es van introduir els aspectes bàsics de seguretat en el laboratori i de tractament de residus.
Va continuar amb una pràctica de química virtual a l’aula d’informàtica que va tenir una durada de 45 minuts, seguidament es va fer una parada per esmorzar. Finalment els alumnes van poder gaudir d’una sèrie de pràctiques als laboratoris del Departament de Química tutelats per professors de la universitat . Els alumnes van poder fer de detectius ambientals, van participar en el racó del detectiu, preparar materials polimèrics, observar metalls amb memòria de forma i el racó del fred amb Nitrogen líquid.
CARNESTOLTES A L’INSTITUT
13/02/24El dia 9 de febrer vam celebrar el carnestoltes al nostre Institut. Després del pati els alumnes es van disfressar amb la temàtica “art” i van fer una rua des de l’Institut fins a la plaça de l’Ajuntament acompanyats per una batuca. Cada grup va presentar la seva coreografia que va treballar prèviament a les classes d’Educació física.
I ara toca enterrar la sardina!
SORTIDA DE 1r d’ESO AL CAMPUS EGIPCI
13/02/24“El passat dilluns 29 de gener, l’alumnat de 1r d’ESO va visitar el Campus Arqueològic del Museu Egipci ubicat a la població de Palau Solità i Plegamans, al Vallès Occidental. Durant unes hores i, a partir del treball en equip, l’alumnat es va posar a la pell de Tadeo Jones i vam poder treballar com autèntics professionals de l’arqueologia. A més a més, vam poder trobar recreacions de tres arqueoespais de tombes predinàstiques, dinàstiques i un hipogeu, el de la tomba de Sennedjem, una recreació exacta a la d’Egipte, única en tot el món!
Vam passar un matí ben entretinguts!!
SORTIDA A L’AJUNTAMENT DE GELIDA
09/02/24Aquest dimarts 6 de febrer l’alumnat de 3r d’ESO vam anar a l’Ajuntament de Gelida a entrevistar-nos amb els seu Alcalde, el senyor Lluís Valls. L’alumnat, que ha mostrat molt d’interès pel projecte, ha pogut posar en pràctica els diferents continguts treballats a la matèria de Ciències Socials. D’aquesta manera, els i les joves, han pogut plantejar a l’alcalde qüestions que els preocupen directament a ells, així com d’altres temes que afecten al poble, amb l’interès de contribuir, mitjançant les seves propostes, a fer de Gelida un poble més sostenible, equitatiu i que vetlli per la cultura, l’oci, el comerç i l’entorn, en definitiva, un poble on totes les persones que hi vivim en hi sentim a gust.
SORTIDA A MADRID ALUMNES HISTÒRIA DE L’ART
23/01/24Amb les alumnes d’Història de l’Art, de 2n de Batxillerat, hem viatjat fugaçment a Madrid. El dia 22 de gener hem fet una visita d’anada i tornada en el mateix dia a Madrid. Hem visitat durant més de 3h el Museu de El Prado. Després ens ha quedat una mica d’energia per visitar el Museu Reina Sofia, on hem pogut admirar l’universal Guernica de Picasso. Després de repondre’ns i agafar energia amb el dinar, hem pogut recórrer i conèixer Madrid a peu (el Retiro, la Puerta de Alcalá, plaza del Sol y plaza Mayor), just per a tornar des d’Atocha cap a Gelida. Ha estat un viatge intens i profitós, que ens ha deixat amb ganes de tornar-hi, ja que un dia sap a poc.
TALLER DE PA
13/01/24Aquest curs hem repetit visita a l’obrador del Forn Marí a fer el tradicional taller de pa, i ens l’hem menjat amb molt de gust.
Hem après les diferents parts del procés a l’hora de fer pa, els ingredients que es necessiten i com funciona un obrador per dins. Per alguns de nosaltres ha estat tot nou, ja que era la primera vegada que ho fèiem, d’altres, en canvi, hem perfeccionat la tècnica, ja que som forners amb una experiència dilatada.
Un cop més només podem donar les gràcies a l’Eli i al Vicenç per obrir-nos les portes de bat a bat i ensenyar-nos els secrets més ben guardats.
Cooperativa Funi