‘Un mar de somnis’ aconsegueix un accèssit a la fase final de l’Esprint de Contes

Els guanyadors de l’Esprint de Contes van anar a Barcelona al Cesire a concursar a la fase final. Aquesta consistia en representar teatralment el conte que havien escrit: “Un mar de somnis”. Es tractava d’estructurar-lo en 3 parts: plantejament, nus i desenllaç; definir les escenes i les transicions, i després fer-ne la interpretació davant d’un tribunal i de la resta de participants. Ho van fer tot plegat amb molt poc temps per problemes logístics varis però tot i així la representació teatral va sortir molt bé.
Van guanyar un accèssit per la molt bona qualitat literària. Enhorabona als 4 membres del grup: Cristina Rojo, Gerard Collmalivern, Miquel Montiel i Ferran Mateos.

VI Concurs de Cristal·lització a l’escola

Els alumnes de 1r de batxillerat de Química han participat durant aquest curs al VI Concurs de Cristal·lització a l’escola, organitzat per les universitats catalanes. Durant el curs vam rebre una quantitat considerable de ADP (hidrogen fosfat d’amoni) i el repte proposat va ser fer cristalls grans amb punxes transparents i ben definides. Això ha permès als estudiants dissenyar els seus propis procediments i treballar de forma metòdica i sistemàtica en un laboratori.
El divendres 19 de maig es va fer la cloenda i 4 alumnes van anar al Cosmocaixa a presentar el seu treball sobre cristal·lització que havien estat fent durant el 2n trimestre a classe. L’experiència va ser molt enriquidora perquè a més de presentar el seu treball davant d’un jurat van poder veure com havien treballat els altres centres.

Participació a la Mostra de Teatre de les comarques gironines

Grup teatre_La classe_2017_opt
Aquesta setmana, l’institut Josep Brugulat participarà a la Mostra de Teatre de les comarques gironines, que es farà a Blanes i que aplegarà unes 450 persones entre alumnes i professors. Enguany se celebra la 24a edició i el nostre centre hi ha participat en els darrers 3 cursos, coincidint amb un impuls de les Arts escèniques. Els alumnes que oferiran la seva representació són els de 4t d’ESO que cursen l’optativa d’Arts escèniques. És la segona obra que portaran als escenaris durant el curs 2016-2017. L’obra es titula “LA CLASSE” i la seva estrena es farà al Teatre Municipal de Banyoles el dijous 25 de maig a les 20’30h.
No us la perdeu!! Al diari ARA podreu llegir la notícia sobre la Mostra de teatre.

Concert de Primavera17

Un any més hem portat a terme el Concert de Primavera amb els nostres alumnes d’ESO amb l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles ple. I un any més agraïm la feina feta a tots els alumnes que amb esforç, voluntat i dedicació han fet possible un nou concert, enguany amb un rerefons social per reflexionar sobre la situació dels refugiats (amb els alumnes de primer amb la UAP i amb els de segon amb el projecte que han fet entre tots els professors) i també la voluntat de recollir diners amb l’objectiu de col·laborar en la campanya “#paralosvalientes” de l’Hospital De Sant Joan de Déu. S’han recollit més de 450 euros entre les dues sessions! Les professores de música ens sentim orgulloses de tots els nostres alumnes que amb ganes i entusiasme han portat a terme una bona feina a sobre l’escenari, feina que és fruit de mesos de dedicació i il·lusió. Moltes gràcies també al suport rebut per part de totes les famílies que feu possible que els vostres fills realitzin activitats que els aporten un gran aprenentatge i que els educa en molts aspectes.

Jornades de Cooperatives de les comarques de Girona

El passat dimarts l’alumnat d’emprenedoria de 4t d’ESO va assistir a les Jornades de Cooperatives de les comarques de Girona. En aquestes jornades hi van assistir 19 centres de les comarques Gironines que durant el curs hi hem tingut contacte. En aquests contactes intercanviàvem els catàlegs dels nostres productes. Han estat tot el curs treballant en la creació d’una cooperativa i dimarts van finalitzar el treball fent l’intercanvi de productes amb la cooperativa sòcia i venent aquests productes al mercat. Han pogut comprovar, en un entorn real, com funciona una cooperativa!

Concert de Primavera

IMG_20170516_100956 (1)
El proper dijous dia 18 de maig els alumnes de primer i segon d’ESO i els alumnes de les optatives de música de tercer i quart d’ESO, portaran a terme el ja tradicional Concert de Primavera a l’Auditori de Banyoles en dos concerts programats per a les 18:30 i 20 h. Tots els nostres alumnes han estat una part important del curs preparant amb il·lusió i ganes aquest esdeveniment. A l’Institut Josep Brugulat defensem l’educació a través de la música perquè creiem fermament que ajuda al creixement integral de l’alumne, proporcionant mecanismes i estratègies molt vàlides pel seu desenvolupament intel·lectual. Els alumnes han preparat un repertori variat de peces amb veu, instruments i moviment corporal, algunes d’elles amb un rerefons social que els ha permès prendre consciència de diferents realitats de vulnerabilitat social. Enguany el Concert tindrà un component benèfic, ja que disposarem a la sortida unes urnes per tal que les famílies pugueu fer una aportació econòmica a favor de l’Hospital de Sant Joan de Déu, concretament pel projecte “Para los Valientes” per ajudar a construir el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona per a vèncer el càncer infantil. (entrades exhaurides!)
Us esperem!