Participamos en la 58a edición del concurso literario de Coca-Cola

El sábado 17 de marzo, ocho alumnas de 2º de ESO de nuestro instituto han participado en la 58.ª edición del concurso literario “Jóvenes Talentos de Relato Corto” organizado por la Fundación Coca-Cola en la Facultad Politécnica del Campus Montilivi de la Universitat de Girona. La propuesta ha consistido en la creación de una narración a partir de dos detalles que tenían que aparecer en algún momento del relato: un objeto (una brújula) y una frase (“Era un objeto raro, pero hermoso”). Antes de saber si serán seleccionadas en el concurso, ya han tenido el premio de vivir esta experiencia y el reconocimento por haber sido las representantes de nuestro centro.

3,2,1 connectem! L’alumnat de 3r d’ESO fan de periodistes a Barcelona

L’equip de periodistes de 3r ESO del Brugulat han tornat a sortir al carrer per cobrir les notícies d’actualitat de la gran ciutat. Durant dos dies han deixat l’Institut i s’han traslladat a Barcelona per redactar temes diversos sobre cultura, salut, economia, contaminació, societat i esports… Han pogut entrevistar persones d’edats i nacionalitats diferents, han descobert racons de la capital fins ara desconeguts per a ells i han compartit experiències. Els equips de redactors tornen a les aules aquest dimecres per editar i acabar de polir els seus programes magazín. A més de redactar, però, hauran hagut de dissenyar un logotip, un anunci publicitari… i pensar en el títol del programa i la sintonia. Estem convençuts que els resultats seran ben satisfactoris. Els resultats es veuran en directe divendres 23 de març a partir de les 12 del migdia.

Ricardo Triviño obtè el 2n premi al concurs de fusters de Sant Josep de Sabadell

Aquest divendres 16 de març ha tingut lloc la 26a edició del tradicional concurs de fusters en motiu de la festivitat de Sant Josep a l’Escola Industrial de Sabadell. Enguany, el nostre centre ha estat representat pels alumnes Xavier Llabrés i Pep Sala del cicle d’Instal·lació i Moblament, Stanley Dilbert del cicle de Fusteria i Moble i Ricardo Triviño del cicle de Disseny i Moblament, fent tots un molt bon paper. Aquest últim, a més, s’ha fet amb el segon premi del concurs, que aquest any consistia en fer un galant de nit de disseny en fusta de faig en 4 hores. Gràcies a aquest segon lloc, tindrà la possibilitat de participar en el certamen nacional d’aprenents de fusters que tindrà lloc a Badajoz el proper 13 d’abril.
Al mateix moment que es feia el concurs, ha tingut lloc una trobada de professorat de la família de fusteria en la que s’ha fet un intercanvi d’experiències entre els diversos centres de Catalunya. En Jordi Planella, professor del departament de fusteria, ha fet una presentació sobre el projecte de la bicicleta de fusta que durant els darrers cursos estan desenvolupant els alumnes del cicle de Fusteria i Moble en el mòdul de Síntesi.

Hem participat a la prova cangur de matemàtiques

El dijous 15 de març, gairebé 100 alumnes dels diferents cursos d’ESO i de Batxillerat han participat a la prova Cangur de matemàtiques. Aquest curs, per primera vegada, hem convidat a fer les proves Cangur amb nosaltres als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles La Vall del Terri i Alzina Reclamadora.
Hem omplert el gimnàs del nostre centre amb més de 150 nois i noies disposats a resoldre problemes de matemàtiques de dificultat creixent!
A més, no es permet l’ús de calculadores, ni de telèfons mòbils ni cap altre aparell electrònic la qual cosa incrementa el grau de dificultat. L’experiència ha estat valorada molt positivament per tothom i sabem que els nens i nenes de les escoles l’han trobat tant motivadora que estan disposats a repetir-la el curs vinent!
Si voleu més informació de la prova i dels diferents tipus de problemes que es plantegen, cliqueu al següent enllaç Cangur. Després de l’esforç i la concentració ho hem celebrat amb un merescut esmorzar al bar del nostre centre. Tots els professors del departament de matemàtiques volem felicitar els nois i noies que han acceptat el repte de participar i gaudir fent matemàtiques! També volem agrair la col·laboració del professorat del centre, del personal no docent, de l’equip directiu i de l’empresa Haribo.

Èxit de públic en l’estrena de l’obra “Això no és vida”

Dimecres passat l’alumnat de 2n de batxillerat de la matèria d’Arts escèniques va estrenar l’espectacle “Això no és vida”, escrita per Sergi Belbel, Albert Espinosa i David Plana. Va ser tot un èxit de públic amb la Factoria gairebé plena. Felicitar a les actrius i l’actor que van defensar l’obra molt dignament.
Moltes gràcies al públic per fer-ho possible.

Brugulat school is witness to a murder at manor house

1st and 2nd of ESO students from our school attended a murder mystery play, called ‘Murder at Manor House’, in Teatre Municipal Banyoles. This LOOK OUT’s Productions performance is set in a country house on a cold snowy night. David Black has invited some friends to dinner but during the evening he is murdered.
Murder at Manor House is based on the popular board game Cluedo and has all the ingredients of a great WHODUNIT, a play in which the identity of the murderer is not revealed until the end.
Kasandra Scarlet, Professor Plum, Mrs Peacock, Jacob Green, Jack Mustard and Mrs White are the main characters in the plot and they are all suspects of the murder. Our students have followed the clues throughout the play to deduce who they think the murderer is. And Brugulat students did it right… Good job! Great detective skills!!!