Setmana FP Brugulat

Són moltes les activitats que amb motiu de la #setmanaFPbrugulat s’han programat al llarg d’aquests dies per als nostres alumnes dels cicles formatius de grau mitjà i superior. Dissabte passat vam encetar la setmana amb una trobada amb empresaris del Gremi de la Fusta i el Moble i membres de la FOEG. Al llarg de la setmana vam iniciar un cicle de conferències amb experts i emprenedors com ara en Francesc Bosch de l’empresa DIBOSCH SL, en Marc Sarquella de l’enginyeria Andreu Carulla o en Joan Plana de Plana Hurtós Enginyers, per finalitzar la setmana amb una xerrada sobre Prevenció de Riscos Laborals amb la tècnic de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, Montserrat Barrera. Per altra banda empreses del sector industrial i representants d’ensenyament ens hem reunit també amb motiu de la setmana de la FP, per tal de crear la base del que seran els nous estudis en Dual en el Cicle Formatiu de Grau Superior de Mecatrònica. A més al llarg de tota la setmana hi ha hagut exposada a l’entrada principal de l’institut una mostra de cartells sobre prevenció i riscos laborals. Tota una setmana intensa que ara clausurem amb l’esperança de divulgar els Cicles Formatius del Brugulat com una molt bona opció per formar els professionals del futur.

Xerrada en anglès “Ireland” a càrrec de Ellen Whelan

Last Wednesday the 22nd March, the Foreign Languages Department organized a talk by Irish speaker Ellen Whelan. The talk was addressed to 3rd ESO students and it was held at the high-school gym. The public enjoyed a very interesting general presentation on Ireland and they discovered a lot of curious facts about the Celtic country, which helped them enlarge the knowledge of what they had already done in class. Following a brilliant and engaging explanation, Ellen focussed on different cultural aspects and, with the help of some representative images and videos, she provided a wide, enlightening view of the Irish historical background, the lively music and traditional instruments played there, some challenging popular sports our students did not know about, the typical food and its ingredients, the languages spoken, or the scope of Irish literature, amongst other topics. All in all, the lecture was a success and the feedback of the audience was very positive. Go raibh maith agat, Ellen!

Un món per les persones

casa-nostra
Del 20 al 30 de març els alumnes de 2n d’ESO estan treballant en un tema tan actual i dramàtic com ho és el dels REFUGIATS. Els professors de l’Equip Docent ens hem posat d’acord per abordar aquest tema des de cadascuna de les disciplines: a socials expliquem la guerra de Síria i el viatge que han de fer els refugiats; a experimentals estudien les corrents del Mediterrani i la orientació; a Tecnologia fan un mapa amb la ruta en scratch; a Llengües treballen amb els sentiments i les emocions, poemes visuals i hipotètics diàlegs amb refugiats; i a visual i plàstica experimenten amb els colors i les emocions. Tot això queda reforçat amb el treball de gestió d’emocions a tutoria i culminarà el dia del concert de primavera, on els alumnes mostraran tot el treball musical i de moviment que hauran treballat durant aquests dies en el projecte que hem anomenat UN MÓN PER LES PERSONES. Apunteu a l’agenda, que serà el 18 de maig!

Activitat dels alumnes d’Empresa a l’aula dins de la Setmana de l’FP

Els alumnes d’Empresa a l’aula de 2n de Gestió administrativa s’han enfrontat aquest dimecres a un repte. Dins de la Setmana de l’FP, se’ls ha plantejat una activitat en la que han hagut de resoldre diferents exercicis relacionats amb continguts de tot el cicle formatiu (calcular una nòmina, fer una liquidació d’IVA, fer una trucada telefònica, etc). Un cop superades totes les proves, han aconseguit les claus per obrir una caixa forta. Durant dues hores els alumnes han hagut de demostrar les seves destreses en el treball en equip i en la recerca d’informació per resoldre els problemes plantejats. Enhorabona als guanyadors!!!

Sortida a les Ruïnes d’Empúries

Ruïnes d’Empúries
Els alumnes de 4t d’ESO que cursen l’optativa de Llatí van participar, aquest dimarts, 21 de març, en una visita guiada per la ciutat romana de les Ruïnes d’Empúries. De la mà del prestigiós filòleg i hel·lenista, Eusebi Ayensa, que actualment treballa com a tècnic del Camp d’Aprenentatge del Departament d’Ensenyament a Empúries, vam recórrer l’amfiteatre, la muralla, el fòrum, les termes, les domus i altres restes arqueològiques i també visitàrem el museu on, entre altres peces importants, s’hi exposa l’estàtua del déu Asklepios (encarregat de la salut) que presidia el temple grec. En una altra ocasió, visitarem la ciutat grega que també promet desvetllar-nos grans esdeveniments del nostre passat fortament vinculat a les grans cultures clàssiques. Vam compartir aquesta sortida amb companys, companyes i professorat de l’institut Bosc de la Coma d’Olot que també estan fent l’optativa de Llatí o de Cultura clàssica de 4t d’ESO.

Visita al Parc Científic Tecnològic i a la Politècnica

Aquest dimarts 21 de març els alumnes i professors de l’optativa de Tecnologia de 4t d’ESO hem après unes quantes coses sobre robòtica submarina i sobre diferents departaments de l’Escola Politècnica Superior de la UdG. Hem visitat la Politècnica, on ens han explicat els estudis que s’hi poden cursar i les moltes sortides laborals que tenen. Hem pogut veure diferents laboratoris de robòtica i d’investigació. Ens han explicat i mostrat diferents projectes que s’hi estan desenvolupant, com els de recerca en imatge mèdica en col·laboració amb la Marató de TV3. Finalment, estudiants del nou Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs ens han ensenyat els videojocs educatius en els que estan treballant i ens han fet una pinzellada de la complexitat que té dissenyar i programar un videojoc. Després hem anat al Centre d’Investigació de Robòtica Submarina al Parc Científic Tecnològic, on ens han explicat i ensenyat diferents models de robots submarins: l’Ictineu, el Girona 500 i l’SPARUS II. Alguns d’ells s’utilitzen actualment en projectes importants a nivell europeu.