Itinerari geològic al voltant de l’Estany

Aquest dilluns els alumnes de 4t ESO de Biologia i Geologia van fer un itinerari geològic al voltant de l’estany amb bicicleta. Va ser una sortida diferent!
Després d’una petita introducció i descarregar-nos un parell d’aplicacions al mòbil dins de l’Escola de natura, vam agafar la bicicleta i ens vam acostar a veure un tall geològic just al costat de l’estany i en vam fer un estudi científic exhaustiu (localització, orientació, inclinació, tipus de roca,…) Va ser un exercici molt pràctic i encara que va costar una mica, al final va sortir prou bé. Després, tot passejant amb la bicicleta vam arribar a les Estunes per veure i estudiar les deformacions geològiques com els plecs i les esquerdes. Gràcies a aquest estudi vam esbrinar la història de la formació de l’estany i fins i tot vam trobar algun fòssil en els famosos travertins. La última cosa que vam fer va ser analitzar l’aigua de l’estany (carbonats, sulfats i nitrats) i vam demostrar que porta els minerals que formen part de la zona rocosa de la part alta de la Garrotxa.
Va ser una sortida molt pràctica i divertida i vam aprofitar per fer esport.

Taller de Sensibilització emprenedora i Pla d’empresa

El passat dimarts 17 d’octubre hem encetat un cicle de tallers d’Emprenedoria dirigit als alumnes de 2n del CFGS d’Administració i finances inclosos a la Guia de Recursos educatius de l’Ajuntament de Banyoles.
En aquesta primera sessió en Roger Isern, tècnic de l’Àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, ha fet incís en l’autoocupació com a sortida professional, en l’estructura del pla d’empresa i en l’elaboració del DAFO, entre altres temes.
Aquests tallers han de servir a l’alumnat per tal de desenvolupar amb èxit els projectes empresarials que hauran d’exposar el proper mes de juny.

Els alumnes de batxillerat protagonistes de les obres d’art

Els alumnes d’Història i Fonaments de les arts de 1r de batxillerat han fet un passeig per la història de l’art ben particular, recorrent de primera mà algunes de les obres més conegudes. S’han posat de ple en el paper, i han esdevingut els protagonistes de les obres d’art. Esperem que us agradi!

Colònies dels alumnes de 2n d’ESO a Arenys de Mar

Els passats dies 10 i 11 d’octubre, els alumnes de segon i alguns dels seus professors, hem gaudit d’una estada a la casa de colònies Euroestage, a Arenys de Mar, al Maresme. El dia 10 vam sortir de l’institut de bon matí i vam anar directes al Port Balís, a Sant Andreu de Llavaneres, on els monitors ja ens esperaven per fer un parell d’activitats aquàtiques ( caiac i vela) i jocs de platja.
El dia ens va acompanyar moltíssim i el mar estava molt tranquil. Malgrat això, alguns van estar més estona a l’aigua que sobre el caiac.
Un cop a la casa, vam carregar energies amb un bon dinar i a la tarda els nois i noies van estar ben distrets amb activitats d’aventura. Una estona lliure els va permetre instal•lar-se a les habitacions, fer-se una dutxa reparadora i preparar-se pel vespre.
Després de sopar van fer un joc de nit molt divertit i van tenir una sorpresa: els monitors els havien preparat una estona de discoteca.
L’endemà el dia començava amb un bon esmorzar que els va permetre passar el matí fent escalada, jugant a vòlei amb un pilota gegant i orientant-se pel bosc, entre altres activitats.
Abans de marxar de la casa vam fer un segon esmorzar mentre descansàvem, ens acomiadàvem dels monitors i carregàvem les maletes per enfilar el camí de tornada.
Han estat un parell de dies en unes instal•lacions i un entorn excel•lents i amb uns monitors que han sabut fer gaudir al màxim els nois i noies de 2n d’ESO.

Taller de percussió corporal amb en Santi Serratosa

Avui 11 d’octubre els alumnes del batxillerat d’Arts escèniques, música i dansa, i els alumnes de l’optativa de música de 3r i 4t d’ESO han realitzat un taller de percussió corporal amb el percussionista i musicoterapeuta Santi Serratosa.
Al llarg de dues hores els alumnes han treballat la coreografia del projecte del mateix percussionista, projecte pel qual ens ha demanat la col·laboració i que ens hem agafat amb gran respecte, il·lusió i ganes.
Es tracta d’un projecte bàsicament musical a partir d’una cançó que els alumnes del batxillerat d’arts escèniques, música i dansa estan treballant per anar a gravar en un estudi de gravació i a partir de la coreografia d’en Santi Serratosa, tant els alumnes de batxillerat com els de l’optativa de música, en realitzaran un vídeo.
Les dues hores ens han passat volant, hem après molt i hem gaudit gràcies al mètode pedagògic que té en Serratosa per realitzar aquests tallers.

Master class de Jordi Güell (bahí&güell)

El dimarts 10 d’octubre els alumnes de 2n d’Administració i finances han rebut una master class de Jordi Güell, dissenyador industrial i un dels socis fundadors de l’estudi de disseny bahí&güell.
bahí&güell és un projecte que neix de la sinèrgia entre dos dissenyadors industrials (Jordi Bahí i Jordi Güell) amb la inquietud de crear i innovar dins del món del disseny en diferents àmbits. Aquests joves creadors pensen en productes basats en la simplicitat, la qualitat i la facilitat d’ús.
Els seus productes estan ideats, dissenyats i produïts a Porqueres.
Agraïm a en Jordi que hagi compartit amb nosaltres els seus coneixements i s’hagi implicat en la valoració de les idees de negoci dels nostres alumnes.