Concurs matemàtic de problemes a l’esprint per a 3r i 4t d’ESO

El dimecres 13 de desmebre, 6 alumnes de quart d’ESO (Berta Borra, Noa Cabello, Donald Irvine, Miquel Masdevall, Laura Planella i Elisabeth Vine) i 5 de tercer d’ESO (Gabriel Badia, Clara Jordà, Miquel Monteys, Benet Ramió i Clàudia Ros) van participar en el concurs matemàtic de Problemes a l’Esprint per a equips de tercer i quart d’ESO, que s’organitza anualment a nivell de tot Catalunya i del País Valencià. Es tracta de resoldre amb el mínim temps possible deu problemes que, de vegades, un està lligat amb l’altre. Cal dir, que els onze alumnes van treballar molt bé en grup, i van aconseguir resoldre quasi tots els problemes, tot i que fins i tot els organitzadors han reconegut que n’hi havia de més difícils, que en altres ocasions. Això ha fet que l’encert global, només aconseguit per 33 equips, hagi estat inferior al d’altres ocasions i el temps que ha estat necessari, més llarg.
Per a més informació sobre l’activitat fer clic aquí. En aquesta pàgina també es diu que la participació ha estat de 109 equips de 92 centres de Catalunya i el País Valencià, que han aplegat 2256 alumnes segons les dades indicades pels centres. Totes tres dades representen rècords de participació.
Molt bona feina. Felicitats nois i noies!!!

Els alumnes de 3r d’ESO reflexionen sobre la pobresa energètica

El dimarts 12 de desembre els alumnes de 3r d’ESO van gaudir de la visita del president de l’Associació Banc de l’Energia. En David Maruny ens va explicar què significa Pobresa energètica i ens vam posar a la pell de qui la pateix, quins són els factors que la provoquen, com podem fer front al problema i com és l’acompanyament energètic del banc d’energia a les famílies.
Aquesta activitat s’engloba dins de Projecte que estem realitzant amb els alumnes de 3r d’ESO: Pobresa energètica: Ni set, ni fred ni foscor. Durant els dies 5, 12,14 19 i 20 de desembre, els alumnes de 3r descobriran com de propera i greu pot ser aquesta problemàtica i en coneixeran totes les perspectives: energia, problemàtica social, canvi climàtic i sostenibilitat… El repte final, serà el d’idear una exposició pel Dia Mundial de l’Energia, que serà el 14 de febrer.

Participem amb la UDG en el projecte Rossinyol

Aquest curs tornem a participar al projecte Rossinyol amb la UdG, un procés de mentoria amb estudiants universitaris adreçat a alumnes d’origen estranger. Els nostres participants són l’Abhijot Singh de 4t d’ESO, l’Aminata Hydara de 1r d’ESO i la Samara Abbas de 3r d’ESO. Esperem que aprenguin moltíssim i disfrutin de l’oportunitat de conèixer tot l’entorn que ens envolta.

Partit de futbol de Nadal PIP & Casa d’Oficis

Com cada any, els alumnes del PIP, participen en diferents projectes amb escoles i institucions de Banyoles.
Els alumnes del PIP i de la Casa d’Oficis tenen una relació especial: comparteixen equipaments i molts alumnes de la Casa d’Oficis són antics alumnes del PIP. Aprofitant aquesta vincle, aquest és el segon any que comparteixen una “jornada esportiva”. Han participat en un partit de futbol al camp vell del Banyoles (al costat de l’Espai Jove).
Ha sigut una jornada emotiva i plena de retrobaments amb antics alumnes i companys!!

Taller de dansa amb l’ex-alumne Jordi Ribot

Avui dilluns 11 de desembre, hem tingut un convidat molt especial. L’ex-alumne Jordi Ribot ens ha vingut a fer un taller de dansa als alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques. Jordi Ribot Thunnissen és periodista, coreògraf, ballarí i actor. Gran divulgador de la dansa: pensador, escriptor i professor de Teoria de la Dansa. També col·labora com a articulista, professor eventual o conferenciant amb L’Institut del Teatre de Barcelona, El Mercat de les Flors, BdDansa, Dansarti Choreolab Europe, entre altres. Avui ens ha vingut a fer una part pràctica de dansa al pavelló de Can Puig; i després hem anat a una aula a on ens ha fet unes reflexions entorn de la dansa des dels seus inicis a l’època grega fins el dia d’avui. Ha estat un taller molt ben acceptat pel nostre alumnat i li estem molt agraïts.

Els alumnes de 3r i 4t d’ESO gaudeixen de l’obra de teatre Spender

El passat 5 de desembre els alumnes de 3r d’ESO i els de l’optativa d’arts escèniques de 4t d’ESO van anar a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles a veure l’espectacle Spender del Vol del Pollastre. Van poder gaudir d’una història inquietant de genère fantàstic, que parlava de la por a allò desconegut i destapava els secrets per escapar de l’avorriment de les nostres vides.