Sector Primari, Secundari i Terciari

Ja fa uns dies que els alumnes de 3r i 4t estem aprenent tot allò relacionat amb els sectors de producció (Primari, Secundari i Terciari).

Poques vegades tenim l’oportunitat de veure una fàbrica per dins, així que vam considerar oportú poder visitar-ne una.

Dit i fet, el passat dijous 1 de febrer vam dirigir-nos cap a Sant Sadurní d’Anoia, on hi ha la fàbrica de xocolata Simón Coll.

Primer, vam entrar en una sala on ens van projectar un audiovisual en una pantalla panoràmica  sobre la història de la família, l’origen del cacau, i la seva introducció a Europa.

A continuació, vam poder veure a través d’un vidre (per raons higièniques) una petita part de la fàbrica on s’estava realitzant la xocolata i ens van explicar el funcionament d’algunes de les màquines més importants.

I ja per últim, vam poder gaudir d’un tastet dels diferents tipus de xocolata més habituals: negra, amb llet i blanca.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I aquest dimecres vam anar al Museu Etnològic, on ens van proposar fer un viatge en el temps.  

Mitjançant l’observació d’objectes que es feien servir en el passat i la dramatització, vam arribar a la conclusió que els processos tècnics que es feien servir fa més de cent anys poc tenen a veure amb els que s’utilitzen en les professions del segle XXI.