NEIX STEAM4ALL

Ahir el matí es va activar la web d’STEAM4ALL, que és una entitat sense ànim de lucre on hi participen moltes persones de la nostra comunitat educativa. Des de l’estiu que s’està treballant en aquest projecte i ahir ja va ser una realitat.

STEAM4ALL entre altres objectiu promou:

  • Despertar vocacions científiques, sobretot en les noies.
  • Crear una xarxa de bones pràctiques entre escoles rurals del país.
  • Empoderar a les mestres de les escoles rurals a través de persones externes i expertes en el camp de l’enginyeria.
  • Crear un fons material per a les escoles que no necessitin.

Actualment les tres escoles de la ZER estem aprofitant els recursos d’STEAM4ALL amb dos voluntaris experts. És una experiència molt enriquidora tant pels alumnes, mestres i experts.

FEU CLIC AL LOGO PER ACCEDIR A LA WEB

JORNADA DE TREBALL DE LES ESCOLES DE LA ZER

Avui ens hem trobat a Mas Blanc (Sant Martí de Centelles) per presentar-nos els equips de les tres escoles. Ha estat una jornada de treball molt profitosa on la primera part s’han presentat els pilars pedagògics de la ZER a treballar en els propers anys i una segona part s’ha fet una pràctica sobre les bones pràctiques a l’aula. Entremig ha servit per fer equip, riure, comentar l’estiu o celebrar les 12 campanades d’any nou…Ha estat un matí genial on s’ha aprofitat molt bé.

 

L’HORT D’EN GUILLEM

Des que estem confinats hem començat un projecte que hi participen les 3 escoles de la ZER. El projecte s’anomena L’hort d’en Guillem. En Guillem és el mestre d’educació física itinerant de la ZER. Ell és un apassionat de l’hort. A partir d’aquí i a través de13 capítols audiovisuals ens proposa cultivar de manera virtual, però també en directe al seu hort. Abans però coneixerem les eines, el tipus de terra…

Us convidem a tothom a seguir L’hort d’en Guillem:

CAPÍTOL 1:

CAPÍTOL 2:

PLA DE TREBALL:

GUIA_PROJECTE_L_HORT_D_EN_GUILLEM

FULL_DE_RESPOSTES_PROJECTE_L_HORT_D_EN_GUILLEM

GUIA HORT ESCOLAR (Ajuntament de Barcelona)

CAPÍTOL 3

PLA DE TREBALL:

PROJECTE L’HORT D’EN GUILLEM. SETMANA 2

FULL_DE_RESPOSTES_PROJECTE_L_HORT_D_EN_GUILLEM_

CAPÍTOL 4

PLA DE TREBALL:

PROJECTE L’HORT D’EN GUILLEM. SETMANA 3

CAPÍTOL 5

PLA DE TREBALL:

PROJECTE HORT. SETMANA 4

CAPÍTOL 6

PART 1

PART 2

PROJECTE HORT. SETMANA 5 I 6

CAPÍTOL 7

PART 1

PART 2

PROJECTE HORT. SETMANA 7

CAPÍTOL 8

PROJECTE HORT. SETMANA 8

CAPÍTOL 9 – PART 1

PART 2

PROJECTE HORT CAPÍTOL 9

CAPÍTOL 10

PROJECTE HORT D’EN GUILLEM. CAPÍTOL 10

CAPÍTOL 11

PROJECTE HORT D’EN GUILLEM. CAPÍTOL 11

CAPÍTOL 12

PROJECTE DE L’HORT D’EN GUILLEM. CAPÍTOL 12

CAPÍTOL 13

PROJECTE DE L’HORT D’EN GUILLEM. CAPÍTOL 13

L’HORT D’EN GUILLEM I EN JOAQUÍN A L’ESTANY

A mitjans de maig veien l’èxit que tenia l’activitat d’hort un col·laborador de l’escola, en Joaquín ens va cedir un terreny seu perquè els nens i nenes de l’Estany que no tenien espai a casa seva poguéssin cultivar un hort i seguir els passos d’en Guillem.

A continuació hi ha l’escrit d’en Gil Farré explicant la seva experiència:

Som la família Farré Farràs, a nosaltres ens ha agradat molt l’experiència de fer un hort. Sobretot perquè no n’havia fet mai un, a part de l’escola. Al meu pare li ha agradat molt perquè li ha recordat a quan ell era petit, perquè el seu pare en tenia un i li van venir molts records i a part, també perquè li ha agradat passar-hi estones amb mi i també per veure com creixen les plantes i per després menjar-nos-les. Nosaltres a l’hort hi hem plantat: tomaqueres, que van sortir molts tomàquets boníssims, però al final de temporada ens van agafar malura i ja no es va poder aprofitar res més, també hi vam plantar enciams, cebes, porros, una melonera que en teoría era difícil de que sortís bé i al final van sortir dos melons que un es va fer malbé i l’altre era boníssim, blat de moro, carbassons, carbasses, mongetes i patates, que ens va donar el Joaquín i les vam plantar i van anar creixent. A nosaltres ens van agradar molt el que vam plantar i, a més a més, sabent que tot era natural es menjava més a gust. També agraïm al Joaquín per haver-nos deixat un tros del seu terreny perquè altres nens, com jo i el Pol, ho haguem pogut gaudir ja que no tenim un terreny a casa. També donem gràcies al Guillem, mestre de l’escola de l’Estany, que enmig del confinament ens va anar fent vídeos de com cultivar un hort i ens va dir que les plantes s’havien de plantar cooperativament i ens va fer buscar què volia dir famílies cooperatives i, gràcies a buscar això, va fer que l’hort sortís bé.

FEU CLIC AL CARTELL PER VEURE L’ÀLBUM DE FOTOS

L’HORT D’EN GUILLEM AL PROGRAMA ELS EXPERTS D’iCatFM

Aquest dijous, 14 de maig la proposta que fem de grans sobre com cultivar un hort ha sortit al programa d’iCat FM “Els experts” que es fa cada matí entre 7 i 10.

En aquests programa cada dia recomanen una activitat que fa alguna escola del país. En Guillem els hi va explicar l’experiència de l’hort. Un 10 per en Guillem i tots els seguidors que va tenint!

Per escoltar-ho podeu clicar a la foto i posar-vos cap al minut 22 i 40 segons.

ELS PROJECTES DE MÚSICA ALS “EXPERTS” D’ICAT FM

Ahir durant el programa d’IcatFM “Els experts” van tancar el cicle d’experiències d’escoles amb els projectes de música que estem fent durant anys a la ZER. En Sergi va explicar tot el procés d’elaboració i el projecte de tabals i flabiols de gralla. A més també va donar recursos per cantar amb signes. Des de la ZER seguirem treballant per integrar aquests projectes a la comunitat i fer més inclusives les nostres propostes, com pot ser les cançons amb signes.

Ho podeu escoltar a partir del minut 54.

PREINSCRIPCIONS CURS 2020-21

CALENDARI:

Preinscripcions: del 13 al 22 de maig de 2020 (presentació telemàtica). En cas de no poder-les fer via telemàtica es disposarà d’un sistema de cita prèvia per poder presentar físicament les sol·licituds i documentació .

Els resultats dels procés es penjaran telemàticament  a les webs dels tres centre.

Matriculacions: del 13 al 17 de juliol de 2020

Informació Deparatament d’Eduació

ESCOLA DE L’ESTANY CONTACTE ESCOLA DE COLLSUSPINA CONTACTE ESCOLA DE SANT QUIRZE SAFAJA CONTACTE
a8037981@xtec.cat 678075492

Direcció del centre

a8065482@xtec.cat 626111246

Direcció del centre

a8064982@xtec.cat 650812005

Direcció del centre

L’HORT D’EN GUILLEM A ICAT FM

Aquest dijous, 14 de maig la proposta que fem de grans sobre com cultivar un hort ha sortit al programa d’iCat FM “Els experts” que es fa cada matí entre 7 i 10.

En aquests programa cada dia recomanen una activitat que fa alguna escola del país. En Guillem els hi va explicar l’experiència de l’hort. Un 10 per en Guillem i tots els seguidors que va tenint!

Per escoltar-ho podeu clicar a la foto i posar-vos cap al minut 22 i 40 segons.

LA NOSTRA ZER

Les mestres de la ZER hem gravat aquest vídeo amb la cançó que la Judith Folch (Jud Jou) va crear a principi de curs. Ens agrada molt com ha quedat. Simplement és LA NOSTRA ZER!