JORNADA DE TREBALL DE LES ESCOLES DE LA ZER

Avui ens hem trobat a Mas Blanc (Sant Martí de Centelles) per presentar-nos els equips de les tres escoles. Ha estat una jornada de treball molt profitosa on la primera part s’han presentat els pilars pedagògics de la ZER a treballar en els propers anys i una segona part s’ha fet una pràctica sobre les bones pràctiques a l’aula. Entremig ha servit per fer equip, riure, comentar l’estiu o celebrar les 12 campanades d’any nou…Ha estat un matí genial on s’ha aprofitat molt bé.

 

ELS PROJECTES DE MÚSICA ALS “EXPERTS” D’ICAT FM

Ahir durant el programa d’IcatFM “Els experts” van tancar el cicle d’experiències d’escoles amb els projectes de música que estem fent durant anys a la ZER. En Sergi va explicar tot el procés d’elaboració i el projecte de tabals i flabiols de gralla. A més també va donar recursos per cantar amb signes. Des de la ZER seguirem treballant per integrar aquests projectes a la comunitat i fer més inclusives les nostres propostes, com pot ser les cançons amb signes.

Ho podeu escoltar a partir del minut 54.

L’HORT D’EN GUILLEM

Des que estem confinats hem començat un projecte que hi participen les 3 escoles de la ZER. El projecte s’anomena L’hort d’en Guillem. En Guillem és el mestre d’educació física itinerant de la ZER. Ell és un apassionat de l’hort. A partir d’aquí i a través de diferents capítols audiovisuals ens proposa cultivar de manera virtual, però també en directe al seu hort. Abans però coneixerem les eines, el tipus de terra…

Us convidem a tothom a seguir L’hort d’en Guillem:

CAPÍTOL 1:

CAPÍTOL 2:

PLA DE TREBALL:

GUIA_PROJECTE_L_HORT_D_EN_GUILLEM

FULL_DE_RESPOSTES_PROJECTE_L_HORT_D_EN_GUILLEM

GUIA HORT ESCOLAR (Ajuntament de Barcelona)

CAPÍTOL 3

PLA DE TREBALL:

PROJECTE L’HORT D’EN GUILLEM. SETMANA 2

FULL_DE_RESPOSTES_PROJECTE_L_HORT_D_EN_GUILLEM_

CAPÍTOL 4

PLA DE TREBALL:

PROJECTE L’HORT D’EN GUILLEM. SETMANA 3

CAPÍTOL 5

PLA DE TREBALL:

PROJECTE HORT. SETMANA 4

CAPÍTOL 6

PART 1

PART 2

PROJECTE HORT. SETMANA 5 I 6

CAPÍTOL 7

PART 1

PART 2

PROJECTE HORT. SETMANA 7

CAPÍTOL 8

PROJECTE HORT. SETMANA 8

CAPÍTOL 9 – PART 1

PART 2

PROJECTE HORT CAPÍTOL 9

CAPÍTOL 10

PROJECTE HORT D’EN GUILLEM. CAPÍTOL 10

 

 

PREINSCRIPCIONS CURS 2020-21

CALENDARI:

Preinscripcions: del 13 al 22 de maig de 2020 (presentació telemàtica). En cas de no poder-les fer via telemàtica es disposarà d’un sistema de cita prèvia per poder presentar físicament les sol·licituds i documentació .

Els resultats dels procés es penjaran telemàticament  a les webs dels tres centre.

Matriculacions: del 13 al 17 de juliol de 2020

Informació Deparatament d’Eduació

ESCOLA DE L’ESTANY CONTACTE ESCOLA DE COLLSUSPINA CONTACTE ESCOLA DE SANT QUIRZE SAFAJA CONTACTE
a8037981@xtec.cat 678075492

Direcció del centre

a8065482@xtec.cat 626111246

Direcció del centre

a8064982@xtec.cat 650812005

Direcció del centre

L’HORT D’EN GUILLEM A ICAT FM

Aquest dijous, 14 de maig la proposta que fem de grans sobre com cultivar un hort ha sortit al programa d’iCat FM “Els experts” que es fa cada matí entre 7 i 10.

En aquests programa cada dia recomanen una activitat que fa alguna escola del país. En Guillem els hi va explicar l’experiència de l’hort. Un 10 per en Guillem i tots els seguidors que va tenint!

Per escoltar-ho podeu clicar a la foto i posar-vos cap al minut 22 i 40 segons.

LA NOSTRA ZER

Les mestres de la ZER hem gravat aquest vídeo amb la cançó que la Judith Folch (Jud Jou) va crear a principi de curs. Ens agrada molt com ha quedat. Simplement és LA NOSTRA ZER!

LA BIBLIOTECA DE LA ZER. SANT JORDI DE CONFINAMENT

Petits plaers de la vida

Avui és Sant Jordi. Des de ben petites a la nostra memòria tenim dies de l’any encerclats al calendari. Començarem el repàs pels top: Tió i Reis. Ningú s’escapa d’aquests dies màgics de Nadal. Llavors a la nostra memòria hi tenim un calaixet guardat amb el dia del nostre aniversari: pastís, bufar espelmes, algun regal… I després ja tenim Sant Jordi en un racó del nostre imaginari.

Un dia com avui moltes el tenim guardat com un dia fantàstic de primavera on tot floreix. Ara mateix tenim uns camps preciosos al Moianès de  color groc de colza i verds de pastura. Els rajos de sol, quan surt, són intensos i esplèndids. Això convidaria a sortir al carrer a badar les parades de llibres de cada poble, i per suposat a comprar roses i més roses. És un dia que no escatimem els diners. Volem roses i llibres.

És un d’aquells dies que la majoria de persones portem un somriure a la cara constant. Es nota alegria, passió…

Tot això aquest any no passarà o si més no, no passarà igual que els altres anys. Això vol dir que hem de fer un dia de Sant Jordi trist, apagat i lleig? Potser alguna de vosaltres esteu tristes i no hi ha res a fer. És lícit i lògic sentir-se trista aquests dies, és veritat. Però un altre grup de persones segurament que avui ens hem despertat amb ganes de tirar-ho endavant fins i tot per aquelles persones que esteu tristes i d’una manera o altra intentarem treure-us un somriure. Des de la ZER Moianès Llevant us volem alegrar el dia. No volem desaprofitar que és Sant Jordi. Volem roses i llibres, moltes roses i llibres i sobretot alegria de primavera. És per això que des de fa dies que ja ens rondava fer alguna cosa especial. Ara ja ho podeu veure. Amb un treball cooperatiu on tothom hi ha col·laborat tenim una biblioteca virtual. Llibres i més llibres, de tots els gustos. Això és fantàstic. Cada formigueta hi ha posat el seu granet… A més hi ha persones com la Lorena, en Pep, la Mercè o en Turu que ens hi expliquen com veuen el seu món literari i de contes des de diferents punts de vista. A la ZER tenim els nostres autors signant llibres en directe… i això fa que tot plegat siguin petits plaers de la vida que hem de saber aprofitar. Molt bon Sant Jordi 2020!

CLICA AQUÍ PER CONSULTAR LA BIBLIOTECA DE LA ZER

TROBADES DE CONFINAMENT AMB FAMÍLIES

Ahir hi va haver la primera trobada de les escoles de la ZER amb totes les famílies. Va ser una estona molt agradable i emotiva per a tothom. Feia molts dies que no ens veiem les cares i per totes va ser un fet molt positiu poder xerrar i veure’ns.

L’objectiu de la trobades era, al ser la primera, transmetre tota la informació del claustre de com ens estem organitzant i cuidar-nos entre totes.

Des del claustre s’agraeix el suport que fan les famílies als seus fills i filles i es dona les gràcies a la confiança dipositada a tot el claustre.

També es recorda que a partir d’aquest dilluns es penjaran uns padlets nous preparats per tot el claustre de la ZER molt més focalitzats als aprenentatges de les criatures. Es recorda que tothom pot treballar al seu ritme i que poden contactar amb les mestres per qualsevol dubte.

S’insisteix que totes les mestres volem fer un acompanyament a les alumnes i famílies i que no dubtin a trucar/xerrar per WhatsApp amb elles, ja sigui per xerrar amb ell (les més petites) o demanar dubtes o xerrar (les més grans).

Es comenta també que encara que sigui al juliol o agost s’intentarà fer una festa de final de curs i poder fer una despedida com cal dels alumnes de 6è i de retrobament en general per tothom. S’accepten idees!

També es diu que l’avaluació del 3r trimestre serà formativa i serà entre els 3 agents que intervenen a l’escola: alumnes, famílies i mestres. El claustre ja hi està treballant i segurament que serà una avaluació que ens servirà pel futur.

D’aquesta manera també es comenta que pel claustre no és ni un trimestre perdut ni molt menys un curs perdut, sinó diferent i que en sortirem reforçades segurament.

Tot seguit es va obrir un torn obert de paraula i ens vam despedir fins la setmana que ve! Gràcies a tothom per ser-hi!