Fem iogurt

A l’àrea de medi natural estem estudiant els bacteris i hem provat de fer iogurt.

Ingredients i estris:

  • Llet.
  • Una mica de iogurt natural sense sucre.
  • Pots de vidre.
  • Una cullera.
  • Un iogurtera

Com es fa:

Hem posat una cullerada de iogurt en cada pot, li hem posat llet, l’hem tapat i l’hem ficat a la iogurtera. A una temperatura d’uns 45ºC, els bacteris que hi ha al iogurt fan una fermentació que transforma els sucres de la llet en àcid làctic. Així la llet es va espessint i en unes hores es converteix en iogurt. Nosaltres l’hem deixat reposar tota la nit.

Després l’hem posat a la nevera i a menjar-se’l!

Beneficis per tothom: Un iogurt comprat pot haver recorregut milers de kilòmetres abans d’arribar a la botiga. Cada vegada que en mengem un, estem utilitzant un pot de plàstic, una tapa d’alumini i part d’un embolcall de cartró. Fer iogurt és molt senzill. Ens permet menjar-lo fresc i sense additius i estalviar molta energia, recursos materials i diners.

Podeu veure les fotografies clicant la de sota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>