OPORTUNITATS PER APRENDRE

Ens fa molta il·lusió compartir aquest article amb totes les famílies ja que estem convençudes que aquest és el millor camí per aprendre ( es dóna una situació-problema al nostre hort, observem, investiguem les possibles solucions, a totes les àrees es treballa sobre aquest tema, participació d’una família experta en el tema…)

Un dia treballant a l’hort vam descobrir que les faveres tenien uns puntets negres. Què era allò? Vam observar aquests insectes amb lupes i vam descobrir que eren pugons. I que millor manera aprendre que preguntant a una família experta en el tema. Ens van explicar que les formigues havien portat els ous dels pugons als brots tendres de les faveres per a després elles menjar-se la melassa que els pugons produïen en menjar-se la saba de la planta. Les formigues cuiden dels pugons i els protegeixen d’altres depredadors a canvi de la melassa. Aquesta relació s’anomena simbiosi. La millor manera d’acabar amb el pugó era aconseguir marietes o larves de sírfids per a que es mengin els pugons (si les formigues ho permeten).

Vam treballar l’escriptura tot confeccionant una nota informativa a l’agenda per a les famílies, explicant que havíem de dur al nostre hort marietes. Vam visionar vídeos d’aquestes relacions que es donen entre les formigues, els pugons i les marietes.

Així ha sigut com han arribat les marietes al nostre hort per netejar les plantes del pugó de la manera més ecològica possible. Ara ens toca esperar i observar amb paciència l’espectacle que ens ofereix la natura.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>