Visita a l’Escola de Natura de Banyoles

El passat 11 de febrer, els alumnes de 1r vam visitar l’escola de natura de Banyoles.

Vam anar-hi en autocar i quan vam arribar, ens vam dividir en tres grups per fer les activitats que ens havien preparat.

La primera activitat que vam fer va ser la de pescar plàncton. Amb unes xarxes especials vam recollir mostres de plàncton a l’estany i seguidament vam anar a l’escola de natura per poder mirar-lo amb el microscopi. Allà vam veure els diferents microorganismes que hi ha dins l’aigua de l’estany.

La segona activitat que vam realitzar va ser fer diferents jocs sobre la fauna de l’estany però per poder jugar-hi ens van fer petites explicacions sobre quins animals hi ha a la zona. Ens van explicar que l’animal més important que hi havia era la llúdriga. També ens van parlar de les xarxes tròfiques i vam fer un joc en què cada persona era un animal de l’estany i ens havíem d’atrapar per formar una cadena alimentària. Per últim, vam fer un joc que consistia a aprendre les normes de l’estany.

La tercera i última activitat va consistir a conèixer les dades de l’estany de Banyoles, la seva formació i el seu ús. A través de diferents imatges que ens van donar vam poder deduir totes aquestes dades i conèixer de ple com s’havia format l’estany.

Va ser una bona sortida, ja que ens ho vam passar molt bé alhora que també vam aprendre.

Miguel Ángel López i Arnau Lacoma