La coca de recapte és una recepta típica de casa nostra. Aprofitant que aquests dies tenim temps, ens podem animar a fer-la! Segur que queda boníssima!
Aquí us deixem la recepta:
Coca de recapte
Ingredients per a 4 persones
- 2 cebes mitjanes i 2-3 grans d’all.
- 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 1 carbassó, 1aubergínia, xampinyons, etc. segons disponibilitat.
- ½ kg de tomàquets
- 8 salsitxes de porc o pollastre.
Procediment
- Rentem totes les verdures. Posem al foc una cassola ampla i un pèl fonda amb oli.
- Pelem les cebes i els alls i els tallem a tires. Els aboquem a la cassola i les sofregim 5 minuts.
- En un pot a part escalfem aigua i després hi aboquem els tomàquets per escaldar-los. Els retirem i pelem. Els posem en una gerra estreta, afegim sal i una cullerada de sucre i ho passem per la batedora. Reservem.
- Anem afegint la resta de verdures trossejades a la cassola remenant de tant en tant i vigilant que no es quedi sense líquid. Afegim una fulla de llorer i un raig de vi ranci. Podem tapar, però deixant que respiri.
- Quan les verdures comencin a agafar color, aboquem el suc de tomàquet i remenem. Afegim julivert trinxat, pebre, orenga i condiments al gust. Rectifiquem de sal.
- Mentrestant, escalfem per sota el forn a uns 200º. Despleguem la pasta brisa o de full sobre paper de cuinar en una safata preparada per anar al forn.
- Repartim la samfaina de verdures ja cuinada sobre la pasta i afegim a sobre les salsitxes trossejades i un bon raig d’oli. Alternativament hi podem posar carn picada, aletes de pollastre, arengades, anxoves, etc. Deixem uns 15-20 minuts per cuinar la carn o 5-10 minuts si es tracta de peix. Podem posar el gratinador els darrers minuts per enrossir per sobre la coca.
- Ho tallem en porcions i bon profit!