Receptes fàcils per a confinats! Coca de recapte!

La coca de recapte és una recepta típica de casa nostra. Aprofitant que aquests dies tenim temps, ens podem animar a fer-la! Segur que queda boníssima!

Aquí us deixem la recepta:

Coca de recapte

Ingredients per a 4 persones

  • 2 cebes mitjanes i 2-3 grans d’all.
  • 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 1 carbassó, 1aubergínia, xampinyons, etc. segons disponibilitat.
  • ½ kg de tomàquets
  • 8 salsitxes de porc o pollastre.

Procediment

  1. Rentem totes les verdures. Posem al foc una cassola ampla i un pèl fonda amb oli.
  2. Pelem les cebes i els alls i els tallem a tires.  Els aboquem a la cassola i les sofregim 5 minuts.
  3. En un pot a part escalfem aigua i després hi aboquem els tomàquets per escaldar-los. Els retirem i pelem. Els posem en una gerra estreta, afegim sal i una cullerada de sucre i ho passem per la batedora. Reservem.
  4. Anem afegint la resta de verdures trossejades a la cassola remenant de tant en tant i vigilant que no es quedi sense líquid. Afegim una fulla de llorer i un raig de vi ranci. Podem tapar, però deixant que respiri.
  5. Quan les verdures comencin a agafar color, aboquem el suc de tomàquet i remenem. Afegim julivert trinxat, pebre, orenga i condiments al gust. Rectifiquem de sal.
  6. Mentrestant, escalfem per sota el forn a uns 200º. Despleguem la pasta brisa o de full sobre paper de cuinar en una safata preparada per anar al forn.
  7. Repartim la samfaina de verdures ja cuinada sobre la pasta i afegim a sobre les salsitxes trossejades i un bon raig d’oli. Alternativament hi podem posar carn picada, aletes de pollastre, arengades, anxoves, etc. Deixem uns 15-20 minuts per cuinar la carn o 5-10 minuts si es tracta de peix. Podem posar el gratinador els darrers minuts per enrossir per sobre la coca.
  8. Ho tallem en porcions i bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>