El percentatge del forner

Durant el mes de novembre i desembre alumnat de tercer ha estat treballant els percentatges des d’una vessant funcional, revisant exemples reals de rebaixes i impostos.
A més, hem aprofitat per aprendre a elaborar pa artesà, fent ús del “percentatge del forner”. 
Mesurem la farina i ho posem en un bol.
Mesurem la sal i l’afegim
Amassem!

 

Deixem créixer la massa 1h, amassem suament per treure l’aire i la deixem reposar dins de la nevera 24h més.

A continuació, donem forma a la massa i fem els talls.

Posem al forn.

 

Amb aquesta recepta hem après que mantenint els mateixos percentatges de farina, sal i llevat i canviant només el percentatge d’aigua obtindrem diferents tipus de pa:

80% d’aigua: xapata. 65% d’aigua: baguette 50% d’aigua: pa castellà

 

Aquest n’ha estat el resultat final:

Fer pa és un art i al nostre institut tenim grans artistes 😉
Si voleu la recepta no dubteu passar per l’aula 7 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>