Tallers de tutoria

Durant aquest curs estem realitzant una sèrie de tallers de tutoria amb l’ajuda d’uns educadors. En aquests tallers es tracten diversos temes, tan variats com: els perills de les xarxes socials, l’autoestima o la gestió de les emocions.

El divendres dia 10 de març els nois i noies de 1r N van fer un taller que els va agradar molt. La Jana Marín i el Daniel Palací ens ho expliquen:

“Quan l’Oliver va donar-nos les etiquetes tots estàvem nerviosos i rient-nos dels companys. El taller tractava de que una persona sabés qui era segons el tracte que rebia. Mitjançant aquest taller vam aprendre que no s’ha de tractar de forma diferent una persona o una altra segons el que sigui, faci o hagi fet, sinó per com vulgui que la tractin”

Daniel Palací

“L’Oliver va apuntar en unes etiquetes noms de situacions, de professions, etc i ens les va enganxar a l’esquena. La gent t’havia de donar pistes, sense ser molt clares, per endevinar el que hi havia escrit.

A mi em va tocar ser una disminuïda i la gent em tractava molt diferent. Em deien d’asseure’m a la cadira, em feien gestos estranys i parlaven molt lent perquè fos més fàcil entendre’ls. Em vaig sentir marginada, ja que ser disminuït no significa que la gent t’hagi de tractar millor que abans. Significa que has tingut un accident o has nascut així, però pots fer tot el que et proposis i més.”

Jana Marín

Vídeo del taller:

Taller de tutoria – 1r ESO from Institut Emperador Carles on Vimeo.

2 comentaris

  1. cristina montseny

    Mirar de que entenguin que la paraula disminuit és ofensiu per si mateix. Les paraules per descriure un fet, també hi conten. Ja fa anys es va treure de tots els protocols les paraules: disminuit, subnormal, etc

    Integració és també donar a conèixer no tan sols el fet, sino també com ser amable i canviar les paraules de dessignació.
    http://www.webmati.es/index.php?option=com_content&view=article&id=46:terminos-adecuados-para-referirnos-a-personas-con-discapacidad&catid=12&Itemid=163

    “Quizá la palabra más extendida es “minusválido”, y tiene un calado muy alto en la sociedad. De ella se extrae el prefijo “minus-“ que significa menos, y el término “válido” que hace referencia a la persona que vale, que tiene condiciones estimables, que es útil, así pues, el término “minusválido” es el menos válido, que disminuye el valor que sufre la persona, con lo cual, es una palabra con connotaciones sociales negativas y supone una depreciación de la persona.”

    S’hauria de fer recerca en l’evolució de les denominacions per la dignificació i respecte.

    http://www.lascuatropiedrasangulares.com/trabajo-social/deficiencia-discapacidad-minusvalia-y-diversidad-funcional/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>