Dijous 19 de Maig, l’alumnat de les optatives de Biologia i Química de 1r de Batxillerat es va desplaçar a la Fundació Alícia “Món Sant Benet” per participar en el taller anomenat “El món tou: La gelatina i els gelificants”:
En aquest taller van poder observar els canvis que es produeixen en la matèria líquida quan s’hi afegeix un gelificant, conèixer i aplicar les tècniques per preparar gels, conèixer i manipular diversos tipus de gels per estudiar propietats mecàniques, estudiar el comportament de les gelatines davant la calor, etc. També van aprendre la tècnica per fer sferificacions, una de les darreres innovacions en el món de la cuina.
Així es va assolir l’objectiu principal de la sortida, que era conèixer l’actuació que desenvolupa la Fundació en l’àmbit de la cuina, la recerca i la innovació en el camp de l’alimentació i la seva aposta pel rigor científic en els àmbits culinaris.
Després d’aquest interessant taller, es va fer la Visita Medieval al Monestir, on van poder veure l’església del sg XII, la cripta, el claustre i la misteriosa atmosfera del seu celler. També van poder gaudir de la meravella del paisatge d’aquest indret.
Enllaços relacionats:
Més fotos
Disculpeu el fet que les imatges no hagin quedat prou nítides.