Visita a la Fundació Alícia “Món Sant Benet” i el monestir

20160519_103913

Dijous 19 de Maig, l’alumnat de les optatives de Biologia i Química de 1r de Batxillerat es va desplaçar a la Fundació Alícia “Món Sant Benet” per participar en el taller anomenat “El món tou: La gelatina i els gelificants”:

En aquest taller van poder observar els canvis que es produeixen en la matèria líquida quan s’hi afegeix un gelificant, conèixer i aplicar les tècniques per preparar gels, conèixer i manipular diversos tipus de gels per estudiar propietats mecàniques, estudiar el comportament de les gelatines davant la calor, etc. També van aprendre la tècnica per fer sferificacions, una de les darreres innovacions en el món de la cuina.

20160519_104202 20160519_104405 20160519_114909 20160519_120353

Així es va assolir l’objectiu principal de la sortida, que era conèixer l’actuació que desenvolupa la Fundació en l’àmbit de la cuina, la recerca i la innovació en el camp de l’alimentació i la seva aposta pel rigor científic en els àmbits culinaris.

Després d’aquest interessant taller, es va fer la Visita Medieval al Monestir, on van poder veure l’església del sg XII, la cripta, el claustre i la misteriosa atmosfera del seu celler. També van poder gaudir de la meravella del paisatge d’aquest indret.

20160519_130845 20160519_131519 20160519_135026 20160519_125032

Enllaços relacionats:

logo-fundació alicia logo cuina i recerca
Més fotos
Disculpeu el fet que les imatges no hagin quedat prou nítides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>