IA-Intel·ligència artificial: història, funcionament, possibilitats creatives i reptes ètics i legislatius

El dia 24 de gener, l’alumnat de 1r de Batxillerat, com a activitat de tutoria, ha visitat l’exposició ‘IA: Intel·ligència artificial’ que forma part de la programació d’activitats d’aquesta temporada del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Com diu la presentació de l’exposició: “Mai abans una tecnologia havia crescut tan ràpidament i s’havia introduït de manera tan directa en les nostres vides. La intel·ligència artificial preocupa i fascina. Amenaça i genera oportunitats. Té detractors i defensors. En aquest context de conversa pública i de dependència col·lectiva de la IA —podem prendre decisions sense ser assistits per la IA?—, l’exposició proposa aturar-se, apropar-se de manera entenedora a la intel·ligència artificial i obrir el debat sobre com es desenvoluparà en els propers anys.

La mostra aborda el paper de la intel·ligència artificial en la vida quotidiana, les oportunitats que presenta per a la recerca científica i biomèdica, el paper de la supercomputació com a principal impulsor, la situació legislativa actual, els riscos de desinformació que en planteja l’ús generalitzat o els biaixos racials i de gènere que pot generar.

A través d’un recorregut que inclou instal·lacions artístiques interactives, un timeline amb fites clau, obres de referència fetes amb IA, el testimoni d’experts i peces de nova creació, l’exposició explora la relació entre la intel·ligència artificial i la creativitat humana.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>