PROVES CANGUR 2018

El passat 15 de març 2018 vam realitzar a l’institut les Proves Cangur.

Les proves Cangur  són un concurs de matemàtiques que s’organitza en més de 30 països, amb l’objectiu d’acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès. Segons l’opinió dels organitzadors, les competències que es posen a prova en el Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules. La competició consisteix en un test de 30 preguntes a realitzar en 75 minuts (una hora i quart). Les 30 preguntes estan dividides en tres grups de deu preguntes cadascun. Les preguntes del primer grup valen 3 punts; les del segon, 4 punts, i les del tercer, 5 punts. Cada pregunta té 5 solucions i només una és correcta. Una pregunta contestada correctament dóna els punts assignats al seu grup, si no es contesta dóna 0 punts i si es contesta malament es resta la quarta part del que valia la resposta correcta. Cada participant té 30 punts al començament (fins al tercer nivell, en alguns països, 21), per tant, el mínim nombre de punts amb els quals es pot acabar és 0. La puntuació màxima és 150 punts (o en els nivells ja esmentats, 105).

Va ser un èxit de participació dels alumnes de tots els nivells de 1r d’ESO a 2n de Batx. El nostre centre ja fa anys que hi participa, és un certamen on el Departament de matemàtiques creu molt important participar i de fet fa moltes edicions que ho fem.

En breu tindrem les solucions i les posicions de cada participant.

Us deixem l’enllaç on trobareu les proves realitzades altres anys, per si us animeu a fer-les !!!
http://www.cangur.org/cangur/anteriors/

Gràcies a tots els participants!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>