“¡Bienvenido a mi casa! ¡Entre libremente y por su propia voluntad!”

El passat 26 de gener, un dimecres a última hora, el club de lectura de 3r va tenir la seva primera trobada. El club de lectura està format per 17 alumnes de tercer que ens reunim cada dos o tres mesos amb l’escriptora Mónica Gutiérrez (que també havia estat professora del nostre institut el curs passat) per tal de comentar el llibre que estem llegint, Drácula de Bram Stoker.

En primer lloc, vam veure una presentació d’època per tal de saber més del que estàvem parlant, i contextualitzar-nos històricament.

En aquesta primera sessió vam respondre les preguntes que ens feia la Mònica i, de cara a les següents sessions, que nosaltres puguem agafar més lideratge del club. Vam tenir ocasió de comentar la vestimenta de l’època i les seves raons, el perquè dels caràcters d’alguns dels personatges principals i, sobretot, analitzar l’amargor de Dràcula mentre que l’admiràvem.

La Mònica ens anava fent reflexionar sobre les maneres en què Bram Stoker escrivia fent-nos-en endevinar les raons. Un descobriment molt interessant que vam fer va ser que una de les coses que ens manté dia i nit enganxats als seus llibres és que ens hi fa participar. Ens deixa saber coses que els personatges en qüestió desconeixen i, per tant, intentem implicar-nos de la millor manera que podem, llegint. 

Mentre anàvem llegint el llibre havíem de prendre apunts, sobre els avanços tecnològics que sortien reflectits al llibre per poder fer debat. Cosa que vam fer i vam arribar a la conclusió que la taquigrafia va ser un dels descobriments més importants i característics del llibre i l’època en què l’obra està situada. També podíem recalcar algunes de les frases que ens havien impactat més com per exemple:

“¡Bienvenido a mi casa! ¡Entre libremente y por su propia voluntad!”

Aquesta frase la diu Dràcula a Jonathan al principi del llibre, una frase que ja ens deixa entreveure les seves intencions.

Aquest llibre està escrit de manera epistolar, és a dir, que està escrit a base de diaris, retalls de diari i cartes. El protagonisme de la novel·la va canviant en canviar d’escriptor del diari o carta. Això ens dona moltes perspectives diferents de la mateixa situació, fet que ens ajuda a crear una opinió més verdadera dels personatges i les situacions en què es troben.

Aquesta experiència ens ha enriquit enormement, ens ha donat les eines per poder analitzar la segona part del llibre d’una manera molt més adequada i madura. També ens ha permès reflexionar sobre la conducta humana i hem pogut veure en Dràcula un reflex de la societat.

Gala i Lena (Boira)

3r d’ESO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>