Museu de matemàtiques

El dilluns 21 de gener els alumnes de 1r de Can Prunell vam anar a la Casa de Cultura per visitar una exposició de matemàtiques, on, a diferència dels altres museus, els objectes exposats es podien tocar. Hi havia preparades moltes activitats per aprendre i… Llegeix més»

Jocs solidaris

Els alumnes que participem en el recurs del SIEI de l’Institut Ermessenda de Girona, us volem donar a conèixer un projecte que hem realitzat per recollir diners destinats a la Marató de TV3. Hem elaborat un joc que es diu:TRES EN RATLLA SOLIDARI.
Aquest joc l’hem… Llegeix més»

Parlem de violència masclista a 4t d’ESO

El divendres 18 de gener, van venir dues Mosses d’Esquadra  a parlar-nos sobre un tema molt present a l’actualitat: les accions i comentaris masclistes que trobem diàriament a la   nostra societat. També ens van ensenyar a interpretar comportaments masclistes que s’originen a l’inici de les… Llegeix més»

Experiències Matemàtiques: Prohibit no tocar!

Aquest mes de gener, els alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Ermessenda de Girona hem anat a la Casa de Cultura de Girona a veure una exposició itinerant del Museu de les Matemàtiques que porta per títol “Prohibit no tocar”.
L’exposició està formada per… Llegeix més»

No et fumis la salut!

El dia 10 de gener va venir una representant de l’Associació Oncolliga de Girona que es deia Eulàlia. L’Eulàlia ens va fer una xerrada als alumnes de 1r d’ESO titulada No et fumis la salut. Ens va explicar que hi ha molta gent que mor per… Llegeix més»

Tallers de Nadal

El dia 21 de desembre tots els alumnes de l’institut Ermessenda vam participar conjuntament en els tallers de Nadal. N’hi havia de molt diferents i adreçats a tots els cursos: taller de làmpades de lava, taller d’esports amb la Wii, Cinefòrum, taller de postals de… Llegeix més»

Descobrim la facultat de Ciències de la UdG

Dijous 20 de desembre, les dues classes de 4rt vam anar a la Escola Politècnica Superior de la UdG, al campus de Montilivi de Girona.  Allà ens van oferir algunes xerrades orientatives sobre què s’hi pot estudiar en aquesta facultat, per exemple: Enginyeria Agroalimentària, Arquitectura,… Llegeix més»

L’àliga del Canadà

El dijous 20 de desembre, els alumnes de 2n d’ESO vam assistir a una activitat de teatre que treballava la temàtica tan actual del bullying. El grup La nave va ens van representar diferents situacions de la vida real que desperten records o sentiments que quasi tothom… Llegeix més»

Gimcana matemàtica per Girona

El dimecres 19 de desembre de 2018, els alumnes de 4t del nostre institut vàrem fer una gimcana matemàtica, un treball pràctic fora del centre en grups cooperatius. Cada grup disposava d’unes instruccions que ens portaven a trobar localitzacions per Girona, on trobaríem resposta a… Llegeix més»

Fem un taller sobre les xarxes socials a 1r d’ESO

Durant la Setmana Blava vam realitzar un taller on dues persones expertes en xarxes socials ens van ensenyar a usar-les. Tots sabem que les xarxes socials són una manera de comunicar-nos entre nosaltres a través d’internet i no només comunicar-nos, sinó que també és una… Llegeix més»