AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris, a més de disposar d’unes correctes condicions higienicosanitàries. A partir d’una revisió dels menús i una adaptació als criteris proposats, es garanteix una oferta gastronòmica que es basa en l’ús de l’oli d’oliva, l’abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals.
A les Terres de l’Ebre, a més d’aquesta acreditació AMED a l’Escola d’Hostaleria hi ha acreditats diversos establiments, que poden oferir menús mediterranis a més de 1.400 comensals diaris entre restaurants, menjadors laborals i d’albergs juvenils.
En concret, s’han acreditat AMED més de 500 establiments en 124 municipis amb capacitat per oferir alimentació mediterrània a més de 77.200 comensals a tot Catalunya.