Escrit per Ayman Bennssouna
Pollastre farcit amb nius d'ous
Rghaif, pa fet amb farina de blat i poc llevat, semblant a una crepe
Ànec amb pèsols i olives
Pollastres farcits, guarnits amb llenties, ous i carn picada enmig
Per començar, he de dir que la cuina magrebina és la gastronomia tradicional pròpia de les països del Marroc i el territori subsharià.
La meva mare, de nom Fatiha Sebai, té 49 anys, i va aprendre a cuinar amb la meva àvia quan era petita perque al Marroc es costum que les mares ensenyessin a les filles les receptes. És a dir, en una mateixa família la tradició és traspassar els coneixements de cuina, perquè no es perdin.
Quan els meus pares van arribar a Vilanova i la Geltrú, i van tenir fills (n’han tingut 3, però en realitat som 4 fills a casa perquè viu amb nosaltres el meu cosí), la meva mare va continuar practicant les receptes que cuinava al Marroc.
Des de ben petits la meva mare ens ha fet menjars molt variats. Als meus germans sempre els ha agradat els menjars propis del nostre país, però a mi, sincerament, prefereixo un altre tipus de menjar. Ho confesso: m’encanten les pizzes i la pasta italiana. Per sort, la meva mare m’entén, i em cuina els plats de la cuina italiana de tant en tant. Malgrat això, soc bon fill, i em menjo el que la meva mare prepari a casa.
Per continuar, els plats preferits de la meva mare són el tajin (guisat de xai o de peix amb tomàquet i patates al forn) i el cuscús, que es fa els divendres perquè és costum fer-ho aquest dia.
Altres plats típics de la cuina magrebina són el pollastre farcit, que ma mare també broda. Ella mateixa m’ha confessat que és la recepta en què millor excel·leix.
Per acabar, he de dir que la meva mare encara fa els plats tal com ho feia la meva àvia, perquè diu no fa falta canviar res ja que segueixen sent uns plats bons.
Quina gana!!!
Quina gana!