Sabíeu què els fosfats de les begudes gasoses acceleren l’envelliment? Nova secció de la ‘Revista Digital’ de l’institut.

Escrit per Iván Arroyo i Ayman Benssouna

Inaugurem una nova secció anomenada “Sabíeu què…?”. En aquesta secció farem conèixer curiositats que probablement no sabíeu. Aquest cop parlarem sobre les begudes gasoses.

Sabíeu que una investigació realitzada per científics de la Universitat de Harvard, publicada a la revista de la Federació de Societats Americanes per a la Biologia Experimental, ha demostrat que els fosfats en les begudes gasoses, com per exemple la Coca-Cola, acceleren els signes de l’envelliment?

A més s’ha demostrat que aquestes substàncies poden incrementar l’aparició de certes malalties, com les malalties renals, la calcificación cardiovascular o l’atròfia de la pell.

La investigació va ser realitzada amb tres grups de ratolins en els quals es va provar l’efecte dels fosfats. Es va constatar que alts nivells de fosfats en els organismes dels animals van resultar tòxics i, per consegüent, patien morts prematures.

Aquests resultats es podrien detectar en els humans, adverteixen els científics, que recomanen evitar la toxicitat dels fosfats per tenir una vida més saludable.

[Informació extreta de http://www.faseb.org]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>