Xerrada-taller sobre desinformació i Democràcia a Batxillerat

El passat dia 29 de febrer la Laia Paredes, periodista i formadora de l’associació Learn to check; ens va fer una xerrada  sobre les fake news i la desinformació i com això influeix en la democràcia. Per aquesta raó, ens va explicar diversos mètodes per saber detectar fake news, com per exemple el mètode “P.A.N.T.E.R.A.”  

La Laia Paredes ens va explicar el que era la desinformació i el que eren les fake news. Ens va mostrar a través d’exemples com identificar una noticia falsa. En primer lloc s’ha d’identificar la font d’on prové la notícia, i si és fiable o no. Després, si és una fotografia es pot passar per diferents aplicacions que poden comprovar si la notícia és falsa o no, com per exemple el Google Lens. També ens va comentar que si les notícies van amb titulars de diaris està bé comprovar al mateix diari si realment s’ha publicat aquella notícia.        

També, ens va explicar que amb l’avenç de la Intel·ligència Artificial (IA), cada cop és més difícil diferenciar les imatges i vídeos reals dels que han estat creats per Intel·ligències Artificials. Per demostrar-ho ens va posar un exercici en el qual l’objectiu era distingir les imatges de persones reals respecte de les generades per l’I.A, l’exercici ens va sortir bastant bé i ens va semblar molt entretingut i interessant.

Els alumnes de la matèria optativa d’Escola Ambaixadora del Parlament Europeu, volem donar les gràcies a la Laia Paredes per oferir-nos aquesta xerrada tan interessant i pràctica en l’actualitat. Laia, sempre tindràs les portes obertes al nostre institut.     

Si voleu continuar sabent més coses de Learn to check i sobre la desinformació, us deixem l’enllaç a la seva pàgina web; cliqueu aquí.

Reporters de l’Escola Ambaixadora del Parlament Europeu