Quan estem malalts? Per Irene Vargas i Alba García

A biologia i geologia de 3r ESO, estem treballant per conscienciar a la gent de la importància de l’ús dels medicaments i de la nostra salut en general, però abans de fer-ho ens n’havíem d’informar correctament.

Primerament, per grups, vam fer una anàlisi de casos on tractàvem diferents situacions i les vam investigar per trobar una possible cura, per saber que fer en aquests casos, i què tenir a la farmaciola. Eren casos com cistitis, diarrea, cremades, entre d’altres … En totes les situacions donaven diverses opcions de què fer i s’havia de reflexionar sobre quina crèiem més adequada aconseguint així saber perquè aquella opció sí o perquè aquella opció no. Això ens va ajudar a introduir el tema mínimament. Aquesta activitat la vam fer de manera compartida a castellà i ens va agradar molt.

Just després d’aquesta activitat, en grups també, ens vam dedicar a analitzar medicaments a la classe per introduir-nos una mica en aquest món i saber que fa cada tipus d’antídot. Cadascú portava la caixa i prospecte d’un medicament de casa i ens vam dedicar a omplir una graella que ens feia saber tot el que necessitàvem per aprendre.

A part, també teníem una capsa anomenada “sigre” on anàvem ficant tots aquells medicaments que estaven caducats o que ja s’havien acabat i conservàvem el plàstic i la capsa buida de la nostra farmaciola de casa. Amb això aconseguíem no contaminar tant, fer un favor a casa i buidar la farmaciola, i poder analitzar els medicaments per realitzar el treball a classe.

Mentre les dues activitats mencionades anteriorment es duien a terme a grup color, a grup classe ens vam dedicar a aprendre vocabulari d’aquest sector com que és una malaltia benigne, que vol dir congènita, quina és la diferència entre una malaltia mental i una genètica, entre d’altres… També vam dedicar-nos a investigar els tipus de microbis com ara el virus, el bacteri, etc… I analitzar taules.

En conclusió nosaltres creiem que ha sigut un tema interessant i beneficiós per la nostra educació, ja que aquest és fàcil trobar-t’hi durant el teu dia a dia. També ens ha servit per adonar-nos de la importància de no automedicar-se i de seguir les instruccions encomanades pel metge. Esperem que el pròxim pas sigui poder demostrar als altres cursos durant l’hora de tutoria la importància de tot això!

Irene Vargas i Alba García. 3r ESO.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>