Sortida al teatre amb 2n de batxillerat

AIGÜES ENCANTADES AL TEATRE MUNICIPAL L’ATENEU D’IGUALADA

El 14 de novembre els estudiants de 2n de batxillerat vam anar a l’Ateneu d’Igualada per gaudir de l’obra de teatre Aigües encantades, de Joan Puig i Ferreter.

La funció és una representació d’una possible situació en l’època modernista. En aquesta obra es veu el contrast entre dues ideologies molt diferents entre elles. Per una part, hi ha els pensaments modernistes vers als pensaments tradicionalistes o religiosos. Aquest dualisme es representa a la perfecció gràcies als magnífics actors i actrius que van representar l’obra. L’obra va durar una hora, això vol dir que només interactuaven quatre actors que representaven cinc personatges. A l’obra es presenta a Cecília, el seu pare, Pere Amat; la mare, Juliana, el mestre, Vergés, i el mossèn Gregori. A la funció es veuen representades les parts més importants de l’obra, i està feta de tal manera que capta l’atenció des del primer instant.

Per acabar, m’agradaria donar la meva opinió. Des que em vaig llegir el llibre de l’obra em  va enganxar, però el que més m’ha agradat són els arguments tan treballats dels diferents pensaments, que et fan veure clarament els dos punts de vista i et fa empatitzar amb els personatges.

Alba Soler, 2n Batx A

 

El passat dilluns dia 14 de novembre vam anar al teatre de l’Ateneu d’Igualada a veure una adaptació de l’obra de Joan Puig i ferreter, Aigües Encantades, juntament amb companys d’altres instituts de la conca d’Òdena. 

Tot i que l’obra consta de dos conflictes principals, aquesta adaptació feta per la companyia Cia. de Ponent conté les escenes sobre el conflicte familiar, on la Cecília, una dels protagonistes, té un pensament diferent del dels seus pares, Juliana i Pere Amat, dos pobletans molt religiosos. L’obra dura uns 55-60 minuts i no té canvis d’attrezzo, només de vestuari. Hi participen 4 actors, que donen vida a 5 personatges: la Cecília, la Juliana, en Pere Amat, en Vergés i en mossèn Gregori. 

Personalment penso que l’adaptació és molt bona, ja que aquesta història tracta diferents situacions a la vegada i està bé que es centrin en només una per poder aprofundir i poder fer arribar al públic totes les sensacions de l’obra. D’altra banda, em sembla també una ideal pels alumnes de 2n de batxillerat, ja que és una bona opció per als estudiants de poder entendre bé l’obra, sobre la qual posteriorment haurem de respondre preguntes a la selectivitat. 

Natalia García Galarzo, 2n Batx A