Setmana de la ciència a la biblioteca

Bona setmana de la ciència!
Aquesta és la frase amb la qual donem el tret de sortida a la dinamització de la biblioteca “Què ens recomanes?”. Aquesta iniciativa pretén que els professors de l’institut us recomanin llibres dels quals en tenim algun exemplar a la biblioteca. La primera de començar és l’Ariadna Segura, professora de ciències. Passem la paraula a l’Ariadna.
Aquests dies celebrem la Setmana de la Ciència. Enguany, els temes centrals són la taula periòdica dels elements i alguns personatges importants en el seu camp de treball: Ramon Margalef, Narcís Monturiol, Margaret Hamilton i Leonardo da Vinci.
Des de la biblioteca de l’institut, volem fer èmfasi als llibres científics dels que disposem i per aquest motiu, hem preparat una petita exposició amb els exemplars més destacats. A més, us en faig tres recomanacions:
1- George’s marvellous experiments, de Roald Dahl.
Fer cristalls de caramel, doblegar ossos o bé detectar metalls als cereals de l’esmorzar són algunes de les propostes que trobareu en aquest llibre. Escrit en clau d’humor i amb unes il·lustracions molt simpàtiques, és un bon recurs per agafar en préstec durant les vacances de Nadal.
Les altres dues recomanacions tenen a veure amb el paper de les dones a l’àmbit científic, aprofitant la notícia de la mort de Margarita Salas el passat 7 de novembre de 2019. Cal destacar que aquesta bioquímica asturiana, va fer grans aportacions en l’àmbit de la biologia molecular i va reivindicar i fomentar sempre la participació de les dones en la ciència.
2- Las chicas son de ciencias, de la Irene Cívico i el Sergio Parra.
És un recull de 25 científiques que van canviar el món tot i que algunes no ho van tenir gens fàcil (poc suport per part de la comunitat científica, lluitar contra els estereotips de la seva època…).
Partint d’aquesta situació, els alumnes de cultura científica de 4t d’ESO, han fet una línia cronològica d’algunes dones científiques i l’han penjat a la biblioteca. Us convidem a fer-hi un cop d’ull!
3- L’evolució de la Calpurnia Tate, de Jacqueline Kelly.
La seva mare vol que aprengui a fer tasques de “senyoretes”, pròpies de les  noies de Texas del segle XIX. La Calpurnia, però, és una ànima lliure i inquieta a qui li encanta anar a caçar animalons amb el seu avi i observar la natura. Aconseguirà ser fidel als seus interessos i fer-se un lloc al món científic?
Bona lectura!
rbt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>