DIA DE LA DONA I NENA CIENTÍFICA

El passat dia 11 de febrer va ser el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

L’alumnat de 1r d’ESO vam poder gaudir d’unes xerrades virtuals en directe des de Youtube, gràcies al programa #100tífiques, on Científiques, Tecnòlogues i Investigadores ens van explicar a què es dedicaven. 

El projecte #100tifiques va realitzar aquestes xerrades perquè tinguem l’oportunitat de conèixer a diferents científiques i donar visibilitat a les dones en el món de la ciència, en un dia tant important.

Les dos científiques que ens van fer la xerrada van ser:

Alexandra Ballester – Responsable d’equip al departament de recerca clínica de Boehringer Ingelheim. Ens va explicar a què es dedica i com treballa a la seva clínica, també ens va explicar sobre el primer assaig clínic, la rapidesa de creació de la vacuna contra la Covid-19 i les diferents persones que treballen a l’empresa entre altres informacions i curiositats de la seva feina.

Anna Balaguer   Responsable de tendències globals de Provital. Ens va explicar que en els seus inicis feia de màrqueting manager, també ens va explicar la seva trajectòria laboral i en totes les empreses on havia treballat, com a Antonio Puig, Bruno Vassari, Kanebo i d’on provenen els seus productes. Ens va explicar quin tipus de disciplines hi ha en la indústria de la cosmètica i que l’anglès i els idiomes són fonamentals per dedicar-se a la química i a la indústria. També ens va explicar els diferents llocs on ha viatjat per la feina, com per exemple: Corea, Xina, Mònaco, Japó, França…

La importància d’aquest dia, no té límits, perquè estem parlant de dones i nenes en la ciència, que abans no podien i es trobaven amb dificultats per poder-se dedicar a la ciència. 

Aquest dia significa molt, perquè està pensat per a que les noies s’animin i estudiïn i es dediquin als oficis que els agradi, com ser científiques, en aquest cas. Perquè en la majoria de laboratoris hi ha un petit percentatge de dones i les noies i les dones tenen dret a treballar on els agradi i ningú ho pot impedir.  

Iana Boistean i Rihab Belaini