Una mar de plàstics

Dimarts 4 de maig ens va venir a visitar el Ricard que és un treballador del Centre d’Estudis del Mar de Sitges, per fer-nos una xerrada a l’alumnat de 1r d’ESO. 

L’explicació constava de dues parts: la primera part era sobre la biodiversitat i la segona part sobre la gran quantitat de plàstics que hi ha al mar. 

A la primera part, vam parlar de la reducció de la biodiversitat per culpa de l’acció dels humans. Algunes de les causes són: la contaminació antròpica, la desforestació, els residus que tirem pel vàter com: tovalloletes, pals per les orelles, etc. Cal tenir en compte que la desaparició d’una espècie fa que tota la xarxa tròfica es vegi afectada i disminueixi la biodiversitat del planeta.

Després ens va parlar sobre la contaminació del mar, sobretot de la quantitat de plàstics que hi ha. Fins i tot, hi ha illes formades només de plàstics. Aquest problema afecta a molts animals i plantes, que per culpa nostra que no reciclem, causa moltes morts de la fauna marina ja que es mengen els plàstics que hi ha al mar. Abans, de la Terra en dèiem el planeta blau i ara l’hauríem de considerar el planeta dels plàstics. 

Per acabar la xerrada, ens va ensenyar mostres de sorra de la platja de Vilanova i la Geltrú i tenia molts microplàstics, igual que l’aigua del mar. Quan un plàstic es degrada es formen molts microplàstics i aquests tarden molts anys a desintegrar-se. 

 

Nil Cazorla, Oualid Belghannou i Biel Monclús 

1r ESO A