Us animeu a casa amb percussió corporal?

Actualment, l’Institut Escola Daniel Mangrané, implementa un projecte de percussió corporal a l’alumnat de primer i segon de primària. Aquests cursos estan immersos en l’aprenentatge de la lectoescriptura i aquest projecte hi col·labora treballant aspectes molt importants.

Tal com demostren estudis de neurociència, la percussió corporal implica un treball de connexió dels dos hemisferis del cervell. Quan fem percussió corporal estem treballant: lateralitat, memòria, concentració, atenció, comprensió d’elements rítmics i formals, orientació espacial, habilitats socials i lingüístiques i la consciència corporal.

L’alumnat disposa de mitja hora setmanal per treballar tots aquests aspectes tan importants, l’evolució de principi de curs fins ara ha estat molt bona i a més, l’alumnat gaudeix molt de les classes. És per això, que en aquests dies que estem vivint amb el coronavirus, confinats a casa, ens vindrà bé tenir unes classes de percussió corporal per seguir practicant i gaudint de la música que tantes coses bones ens aporta en moments així.

La mestra de Música, Maite Piñol, ha fet un vídeo didàctic d’una proposta de percussió corporal de la cançó “Dance monkey” de Tones and I, que està molt de moda actualment. En aquest vídeo hi ha tota la seqüència didàctica, és a dir, s’ha de treballar a poc a poc: un dia fem els ritmes amb les mans, un altre dia treballem el tema A amb el cos sense música, un altre dia el tema B amb el cos sense música, un altre dia ajuntem els dos temes de forma individual i finalment per parelles. El vídeo és un resum del que serien unes 4 o 5 sessions de música, depenent de l’evolució del grup.

Aquest vídeo l’ha realitzat fet per a l’alumnat de percussió corporal de primer i segon però es pot fer extensible a tot l’alumnat de primària, la diferència serà que els més grans ho aprendran molt més ràpid.

Esperem que us sigui d’utilitat i que gaudiu fent la coreografia.

Salut i quedeus a casa. #joemquedoacasa

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>