La cinta

Els nens i les nenes de 4t de primària, a propòsit de la lectura del llibre La Cinta, de l’autor Adrien Parlange i editat per Kókinos, han elaborat les seves pròpies obres inspirades amb l’obra d’aquest artista visual.

Després de la lectura atenta de l’obra, de parlar-ne i d’analitzar-ne el format, les il·lustracions i el text, vàrem jugar a imaginar-nos què podia ser la cinta. Ho vam fer amb una cinta com la del llibre i amb la consigna de no repetir cap objecte, animal o acció que presenta a l’obra.

Va ser una estona molt divertida, i de mica en mica van anar sortint idees molt originals, divertides i fins i tot esbojarrades!

Algunes idees que van sorgir conversant al voltant de lectura:

(Idees resumides de les converses de les dues classes)

El llibre no presenta cap història. 

Només utilitza aquests colors: blau, groc, marró, blanc i negre. 

La cinta és la protagonista del llibre. 

El text és breu i només explica el que hi ha a la pàgina, sense anar més enllà.

Les il·lustracions són simples però realistes. Tenen pocs detalls.

La cinta es converteix en objectes, éssers vius, elements i accions. 

No és un llibre de fantasia ni de ficció. 

La cinta és imprescindible perquè l’obra tingui sentit. No ens imaginem el llibre sense aquest material. El format del llibre ens va bé per agafar-lo amb una mà i poder agafar la cinta amb l’altra.

A tothom li sorprèn que hi hagi una cinta de veritat amb el llibre. Tothom té ganes de tocar-la, de jugar-hi i de moure-la.

Discutim sobre si és un llibre joc o un llibre d’artista. És un llibre joc perquè hem d’interaccionar amb la cinta, agafant-la i movent-la, però també un llibre d’artista perquè presenta les seves il·lustracions que es podrien presentar com a “quadres” i no en un format llibre (recordem que no és una narració): un recull de les seves obres.

El llibre ens convida a imaginar coses. Podem continuar amb la cinta, però també amb altres objectes que hi ha a l’aula, a casa o al parc. 

Us presentem les obres que vàrem crear a les dues aules. Gaudiu-les!

I per a vosaltres, què és La cinta?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>