De conflictes i diàlegs

A les aules de 3r de primària, amb l’Eva, la Mari i l’Aina, van llegir dues obres que, tot i ser diferents, ens van fer reflexionar sobre els enfrontaments, la convivència, el diàleg i el respecte.

La primera obra és Els nens no volen la guerra, d’Eric Battut i editada per l’editorial Joventut.

Que n’era de bonic aquell país on s’havien instal·lat!
Hi havia construït dos castells, l’un i l’altre igual de macos. Però un dia els dos reis decideixen declarar-se la guerra… Podeu creure que el que va provocar tot, va ser una cagada d’ocell?

La segona, Una muntanya qualsevol, de Fran Pintadera i il·lustrat per Txell Darné, editada per Takatuka.

Els habitants de dalt de la muntanya viuen feliços al seu poble i n’estan satisfets, gaudeixen del sol i del vent fresc que hi bufa; consideren que el seu poble és el millor de tots els pobles del món. Alhora, els veïns de la terra baixa també se senten orgullosos del seu, el riu hi passa a la vora i poden regar els conreus; tal com els del poble de dalt, estan convençuts que el seu poble és el millor.

Tots dos pobles celebren llurs respectives festes, però un incident els porta a un enfrontament absurd de proporcions bèl·liques.

Després d’aquesta última lectura, van crear les seves pròpies muntanyes amb els seus respectius missatges: ven fer ús del collage, de retoladors negres i de colors de fusta. Aquest procés va sorgir després d’observar les il·lustracions i les tècniques de la Txell Darné, i inspirant-nos en les guardes del llibre.

 

Les obres estan exposades a la biblioteca. Quins artistes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>