David Kaiser ens presenta Richard Feynman

Avui hem rebut a l’Institut al professor David Kaiser per impartir una conferència en anglès sobre Richard Feynman.

Feynman va ser un dels físics més creatius i influents del segle XX. Per celebrar el centenari del seu naixement, aquesta presentació ha proporcionat una introducció accessible a les seves contribucions científiques més importants. Algunes de les experiències formatives de Feynman es van produir durant la Segona Guerra Mundial, quan es va convertir en el líder del grup més jove del laboratori Los Alamos, la seu central més gran del vast Manhattan Project. Després de la guerra, Feynman, juntament amb altres físics, van canviar per sempre com els físics pensen sobre el món natural, des de l’estranya dansa de les partícules quàntiques fins al misteriós comportament de les forces nuclears. Famós pel seu atractiu estil de conferència, Feynman també es va convertir en un reconegut autor de llibres de text i escriptor popular, compartint les seves idees sobre alguns dels misteris més profunds de la naturalesa amb generacions de científics i no científics.

El conferenciant, David Kaiser, és Professor d’Història de la Ciència i Professor de Física de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts.  Coordina un grup d’investigació en cosmologia de l’univers primerenc al Centre de Física Teòrica del MIT i també ajuda a dirigir una col·laboració internacional que realitza nous experiments per explorar els fonaments de la teoria quàntica. Ha rebut els màxims premis del MIT per l’excel·lència en l’ensenyament. El seu treball ha aparegut en Science, Nature, New York Times i la revista New Yorker, així com en els programes de televisió NOVA, National Public Radio i la BBC.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>