Erasmus+ – Formació del professorat

      Com a centre acreditat per projectes europeus Erasmus+, alguns professors de l’Institut Torredembarra han pogut participar en algunes formacions internacionals amb altres professors d’arreu d’Europa. Les formacions van tenir lloc a Pàdua, una ciutat de la regió del Vèneto a Itàlia i es van dur a terme a l’Istituto di Cultura Italo Tedesco.

      En Sergi Caballé, professor d’anglès, i en Cédric Leiglat, professor de francès, van fer la formació CLIL MATTERS, del 10 al 14 d’octubre, gràcies a la qual van poder aprendre com podem ensenyar diferents continguts en una altra llengua. Es pot destacar de la formació la varietat de les activitats proposades i la capacitat de la formadora per poder fer arribar qualsevol contingut en anglès. La professora de la formació, Aleksandra Zaparucha, és una experta en la metodologia CLIL (Content and Language Integrated Learning). Us deixem aquí la seva pàgina web si voleu consultar-la.

      Del 23 al 30 d’octubre, en Francesc Ortiz i en Gerard Torres, tots dos professors de tecnologia al centre, van marxar per fer la formació Creative computing in the classroom. Durant aquesta estància, el Francesc i el Gerard van tenir l’oportunitat d’assisitir a una formació sobre digitalització a l’aula. Van ampliar els seus coneixements en l’entorn de programació Scratch i la seva aplicació en robòtica educativa i van compartir experiències i maneres de treballar a l’aula amb professorat d’Alemanya, Espanya, Croàcia o República Checa.

      Finalement, la Raquel Idoate i en David Martínez, professors de ciències, en José Ortuño, professor de matemàtiques, i en Cèsar Payà, professor de socials, van tenir el plaer de poder assisitir a la formació How to plan and teach innovative and interesting lessons with UN’s 17 sustainable development goals in focus?. Aquesta formació els va permetre millorar les seves aptituds en relació amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). Van poder conèixer la manera de poder millorar els nostres parcs, aprendre més sobre els embolcalls ecològics i també van fer una activitat sobre els garrofers; les tres activitats estan relacionades amb els ODS. Aquesta formació tenia com objectiu millorar la nostra manera d’ensenyar per fer-la més sostenible i tenint cura del medi ambient. 

      Us deixem algunes imatges de les formacions però també del que engloba aquest tipus d’experiència: trets culturals, conèixer professors d’altres països, compartir, gastromomia, aprendre a treballar en equip, conèixer millor els teus companys de feina i sobretot poder aportar alguns aprenentatges a les nostres aules. 

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>