FÒRUM TREBALLS DE RECERCA 2015

Tres treballs de recerca de l’institut Montsoriu seleccionats per la II Mostra de treballs de recerca.
Els treballs de recerca dels alumnes de 2n de batxillerat: Carlo Infurna, Robert Molist i Carla Oms han estat seleccionats per participar en la II Mostra de treballs de recerca de Santa Coloma de Farners.
Aquesta II Mostra de treballs de recerca s’ha celebrat a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners del 21 al 24 de març i ha estat organitzada per: Institut Castell d’Estela d’Amer, Institut Montsoriu d’Arbúcies, Institut de Santa Coloma de Farners, Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric i Centre de Recursos Pedagògics de la Selva amb el suport de diverses institucions. El dissabte 21 de març es va celebrar l’acte central de la mostra amb una exposició dels treballs de recerca i una conferència inaugural a càrrec de l’historiador Elvis Mallorquí, professor de l’institut de Santa Coloma de Farners titulada “La recerca local al segle XXI, dels erudits de poble als estudiants de batxillerat”. L’exposició serà itinerant i al llarg del curs es podrà veure en els instituts participants de la mostra.
TR_img1

El treball d’en Carlo Infurna Wangüemert, titulat “L’última herència”, realitza la genealogia del cognom Wangüemert partint del propi autor i remuntant-se als seus ancestres tot exposant una metodologia de recerca clara i aplicable a qualsevol estudi de la mateixa índole, analitza les dades obtingudes referents tant a l’etimologia del cognom com a la genealogia de la branca estudiada en relació amb el context històric i social de cada moment, intentant així establir patrons comuns entre fets històrics esdevinguts tant de forma local com global i l’evolució que ha patit el cognom i els seus portadors al llarg dels segles.
El treball d’en Robert Molist es titula “Estudi de l’ús i l’explotació de l’aplicació per a smartphones WhatsApp segons edats” i estudia aquest dispositiu multiplataforma que és actualment un fenomen mundial i que ha revolucionat el concepte de comunicació del segle XXI. La principal hipòtesi d’aquest estudi és que els joves utilitzen i aprofiten més l’aplicació que la gent gran. Per estudiar-ho, s’ha dividit la població en quatre categories segons l’edat. L’ús i l’explotació s’han analitzat a través dels missatges que han enviat i han rebut els quasi 150 usuaris enquestats en un període de temps i a partir de l’observació de les opcions de les quals disposa WhatsApp (grups, emoticones i missatges de veu) en captures de pantalla.
El treball de la Carla Oms es titula “Estudi comparatiu dels residus que alliberen nou protectors solars comercials en l’aigua” i  s’hi ha investigat l’evolució en el temps de la quantitat de residus alliberats per diferents protectors solars en l’aigua en els seus diferents formats de presentació comercial. D’aquests protectors s’han quantificat els residus deixats en l’aigua a través d’un anàlisi de DQO (Demanda Química d’Oxigen) per permanganat de potassi en quatre períodes de temps diferents respecte del moment d’aplicació en la pell.

img2 img3 img4 img4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>