El Club Social Egara ens para de salut mental

El Club Social Egara, un dels set Clubs gestionats per la Fundació Salut Mental Catalunya, ha engegat aquest curs escolar 2020-21 un projecte comunitari de sensibilització destinats a centres educatius de Terrassa. Al mes de febrer del 2021 ens va fer una primera sessió a l’Institut. L’objectiu d’aquestes xerrades i tallers és establir mecanismes de prevenció primària sobre els trastorns de salut mental i, alhora, facilitar eines que permetin elaborar protocols d’autocura.

OBJECTIUS DEL PROJECTE DE SENSIBILITZACIÓ

  • Aproximar als i les participants als trastorns de la salut mental.
  • Generar mecanismes de prevenció primària, secundaria i terciaria.
  • Potenciar la detecció de símptomes o elements de risc d’un trastorn mental.
  • Reducció de l’estigma cap a la salut mental.
  • Establir un protocol d’autocura de manera conjunta i participativa.
  • Conscienciar i involucrar als i les participants en la salut mental.
  • Donar a conèixer els recursos del territori i, concretament, el Club Socials Egara.

Aquests són els tallers:

  • Taller de sensibilització de la salut mental: es fa de manera presencial a càrrec de dos professionals del Club i combina una part teòrica amb altre vivencial, i a banda de la xerrada es fa una segona part amb dinàmiques. La primera sessió es pot continuar amb una segona que consisteix en una visita al Club Social Egara, en la que els participants realitzaran dinàmiques juntament amb les persones usuàries del Club.
  • Taller de sensibilització en salut mental en temps de pandèmia o situació d’alt risc: aquesta proposta adaptada a moments de crisi epidemiològica, consta de tan sols una sessió que es divideix en dues parts. La primera basada en una explicació igual que la proposta original. A diferència d’aquesta, la segona part de caire vivencial es realitzarà a partir de la projecció de diferents vídeos on diversos socis i sòcies del club social Egara, exposen les seves històries en primera persona amb trastorn de salut mental. Per concloure, es proporciona un espai de reflexió sobre els diferents continguts treballats durant la sessió.

L’acollida del projecte comunitari de sensibilització del Club Social Egara ha estat molt ben acollit pel centre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>