La Hanan Abdellaoui de 1r de batxillerat obté una beca de la fundació Jaume Casademont.

L’alumna de 1r de batxillerat humanístic Hanan Abdellaoui ha obtingut una de les beques de la fundació Jaume Casademont en el seu apartat Joves 10.

D’entre les activitats de la fundació Jaume Casademont, destaca la convocatòria d’unes beques adreçades a joves que “presentin projectes basats en els valors de la cultura de l’esforç i que aportin valor a la societat“. Són les que anomenen Beques Joves 10. La Hanan amb el seu projecte de recollida de relats tradició oral amazigh i que ha titulat “Les cent i una nits” ha obtingut una d’aquestes importants beques en la seva quarta edició.

Us hem adjuntat el seu parlament del dia 12 de juny de 2015, data en que li va ser entregada a l’auditori de Girona la beca per a fer el seu treball. També us hem adjuntat un petit recull fotogràfic de l’acte.

L’enhorabona de part de tot l’Institut Montgrí.

 

Hola, bona nit a tothom.

Sóc la Hanan Abdellaoui y estudio el batxillerat humanístic a l’Institut Montgrí. En primer lloc voldria agrair a la Fundació Jaume Casademont i als seus Mecenes per haver premiat el meu projecte “Les cent i una nits” amb una beca que no sols em permetrà poder realitzar-lo, sinó que a més a més em permetrà -en un futur immediat -iniciar els meus estudis universitaris.

En segon lloc agraeixo als meus pares el seu suport incondicional. I en tercer lloc li dono les gràcies a la meva professora de clàssiques, Lina Vilamitjana. Ella em va convèncer per participar. Mai li he dit però és el meu model a seguir i en el futur m’agradaria ser com ella.

El meu projecte és un estudi dels relats de tradició oral amazigh del meu entorn més proper, a partir d’un recull i una posterior classificació temàtica. I potser us preguntareu d’ on va sortir aquesta idea? Doncs a classe de grec, entre mig dels mites, que són també relats de tradició oral, vaig descobrir que hi havia semblances amb aquells contes que havia escoltat a casa de petita. He titulat aquest projecte “les cent i una nits” perquè com la Scheherezade de “Les mil i una nit”, aniré penjant al web fins a cent i un contes.

De moment en trobareu un, però esmerçaré esforç i de ben segur que arribaré als cent que em falten. Aquest premi m’ha donat la il·lusió i l’empenta necessàries per a tirar endavant el meu projecte. Moltes gràcies de nou i molt bona nit.

Entrega de la beca J. Casademont a la Hanan Abdellaoui
Article del diari de Girona sobre l’entrega de les beques

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>