Salamanca, l’Atenes d’Occident

El tercer dia del viatge literari a Salamanca, que ha gaudit l’alumnat de Literatura universal de 1r de Batxillerat, s’ha centrat en l’àmbit dels estudis socials que van emanar d’aquesta ciutat i que van estendre’s arreu del món.

Durant la visita al grandiós Convento de San Esteban, seu de l’odre del dominics, s’han familiaritzat amb la figura de Francisco de Vitoria, eminent professor de la universitat al s. XVI i redactor del Derecho de gentes. Un dels primers tractats jurídics i filosòfics sobre els drets dels pobles indígenes, que la corona hispànica havia incorporat al seu imperi. De fet es considera l’obra de Vitoria com un dels fonaments del dret internacional actual.

També s’han vist impressionats per la fastuositat barroca dels Xurriguera, que van desplegar totes les seves destreses artístiques en aquesta ciutat.

Alhora han pogut demanar ajut per als seus estudis a la misteriosa Cueva de Salamanca, on els estudiants eren capaços de vendre la seva ànima al diable per tal de poder aprovar els difícils exàmens de grau.

Com a comiat han pogut tocar el cel amb les mans fent un recorregut per les cobertes i les torres de les catedrals, que els ha ofert una panomàrica magnífica d’una ciutat que encara avui dia és un focus de cultura que ens alimenta, nodreix i guia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>