De la cripta als terrats: descobrim la catedral de Barcelona

El divendres 11 de desembre, l’alumnat de religió catòlica de 1r i 2n d’ESO va fer una visita singular a la catedral de Barcelona; activitat organitzada per l’àmbit de Ciències Socials [àrea de religió].

Acompanyats per una experimentada voluntària del temple, el grup d’alumnes va poder accedir als espais més emblemàtics de la seu barcelonina (cor, claustre, etc.), però també als més insòlits: l’interior de la cripta de Santa Eulàlia , copatrona de la ciutat; el lloc on s’ubicava “lo pou”, per abastir d’aigua al barri en època medieval; els terrats, amb espectaculars vistes panoràmiques de la ciutat; etc.

També es van acostar al carrer de la Baixada de Santa Eulàlia on llegiren un poema de Mossèn Cinto Verdaguer [ poeta nacional de Catalunya], qui amb un curiós català prenormatiu, es feia ressò del martiri de la santa.

Va ser una visita molt instructiva des del punt de vista artístic i religiós, la qual va estar farcida de curiositats i anècdotes històriques.

 

Si voleu saber més coses sobre aquesta santa i les llegendes i tradicions que envolten la seva veneració des d’antic a la ciutat comtal, podeu veure aquest vídeo.

1 comentari

  1. Nidia Castro

    Estoy muy contenta con la clase de religión porque mi hija también lo está. Ella no ha tenido formación religiosa, por tanto está abierta a las explicaciones sobre cualquier religión y las comenta como un descubrimiento aventurado. Gracias a la profesora!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>