Projecte 2n d’ESO “El mercat medieval”

Al llarg del 2n i 3r trimestre, l’alumnat de 2n d’ESO ha realitzat el projecte “El mercat medieval” des de les matèries de Ciències socials i Llengua catalana. Aquest projecte ha constat de l’estudi i el treball de l’Edat Mitjana des del punt de vista social, cultural econòmic i polític i el naixement de la Llengua catalana i la seva evolució. A través de la lectura del llibre “La filla de l’argenter” i l’estudi dels oficis més característics ha permès endinsar l’alumnat en d’aquell període històric.

L’activitat final del projecte ha estat la celebració i organització d’un mercat medieval on tot l’alumnat de 2n d’ESO hi ha participat en la recreació d’una parada amb els elements, eines, materials més significatius dels oficis treballats: trementinaires, fusters, forneres, taverners, ceramistes, mercaders, llibreters, calafats, alquimistes, armers, llibreters, camperols…

La resta de l’alumnat del centre ha pogut passejar, comprar productes i tafanejar el mercat. Per tal de poder comprar productes i realitzar transaccions comercials, bàsicament, s’ha emprat com a moneda el florí, tot i que també s’han utilitzat altres fórmules comercials com el bescanvi o l’intercanvi de productes. Per aconseguir la moneda medieval, l’alumnat havia d’anar a la parada dels canvistes i allí canviar moneda actual per florins (1€=10 florins).

En definitiva, una experiència interessant, divertida, gratificant i molt educativa que ha entusiasmat tant l’alumnat que l’ha organitzat, com qui l’ha gaudit!!!

Totes les fotografies les podreu veure en el Telegram del centre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>