Violències masclistes

A finals de novembre i a principis de desembre els grups 14, 21 i 22 van treballar amb la professora M. Antònia Massanet -tant a Castellà com a l’optativa d’Escriptura creativa- el tema de la violència masclista, aprofitant que el 25N és el dia mundial contra aquest tipus de violència.

A partir de la lectura de poemes de Begoña Abad, Mada Alderete o Alberto García-Teresa, en castellà, i de Mireia Calafell, Antònia Vicens o Roser Domènech, en català i per l’optativa, es va obrir un debat que va culminar amb la confecció d’un mural a cada classe on l’alumnat havia d’adoptar el rol de periodista, escriptor o artista i treballar en grup per investigar sobre el tema i fer aportacions a un mural col·lectiu.

Les sessions s’han valorat positivament per tal de conscienciar tant a nois com a noies sobre aquesta problemàtica que alens afecta a tots, tant homes com dones, i a ser més autocrítics, ja que tots podem contribuir en algun moment i de forma subtil, amb micromasclismes, a aquest tipus de violències.