MARTA ESPINA OLIVER, PREMI AL MILLOR TREBALL DE RECERCA EN BIOMEDICINA -INSTITUT DE RECERCA BIOMÈDICA DE BARCELONA-

L’alumna de 2n de Batxillerat, Marta Espina Oliver, ha guanyat el Premi al millor de Treball de Recerca en Biomedicina dins el Programa Bojos per la Ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera.
El seu treball de recerca, desenvolupat dins d’aquest programa com a suport i col·laboració amb els instituts de secundària, es titula “Les cèl·lules mare i els factors de creixement aplicats a la Medicina Regenerativa”. Tracta sobre la reprogramació cel·lular a partir de cèl·lules diferenciades, és a dir, de l’obtenció de cèl·lules indiferenciades – cèl·lules mare pluripotents induïdes-. Les cèl·lules mare pluripotents tenen la capacitat de poder-se diferenciar en cèl·lules de diversos teixits (sanguínies, epitelials, òssies, musculars, nervioses…), motiu pel qual suposen una eina molt valuosa per a la medicina regenerativa. Si la regeneració de teixits i òrgans pot utilitzar aquestes cèl·lules en comptes de les cèl·lules embrionàries, quedaran salvades totes les controvèrsies ètiques i es podrà avançar molt dins d’aquest camp.

El lliurament del premi serà de forma virtual el proper 15 de juny.

Estem molt contents per aquest premi, pel treball, l’esforç, la constància i la il·lusió que té al darrere. Ens en congratulem i felicitem molt sincerament a la guanyadora!

4 comentaris

  1. M. Carme oliver

    Els oncles de Calldetenes molt cofois, també ens congratulem amb el resultat de tota la teva dedicació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>