NEUROCIÈNCIA: XERRADA A LA UVIC

L’alumnat de Biologia de Batxillerat el dia 25 d’octubre va assistir, dins el programa de Tertúlies de Literatura Científica que organitza la UVIC, a una xerrada – debat sobre neurociència a càrrec del Dr. Jordi Montero, un dels referents actuals del tractament i estudi del dolor a Catalunya. El Dr. Jordi Montero ha combinat durant més de quaranta anys la seva activitat clínica amb la docència i la investigació clínica. El seu últim llibre “Permiso para quejarse”, Ariel 2017,  ha estat un dels motius pels quals s’ha organitzat la xerrada – debat.

El ponent va recalcar la importància de la cultura i de les emocions. La cultura és biologia, forma xarxes neuronals. Com a animals, com a espècie humana, nosaltres som biologia i la cultura també ho és. Som el que hem après i el que ja portàvem -el que hem heretat al llarg de l’evolució-.

El dany produeix excitació d’algunes neurones del cervell i el dolor és una interpretació del dany. Les emocions (disgustos, pors, fastig…) queden registrades a la memòria. Així emocions intenses viscudes fa temps (20, 30, 40 anys…), poden generar dolor – sobretot si es repetiex allò que va causar aquesta forta emoció-.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>