Tria d’optatives de tercer d’ESO

Benvolgudes famílies i alumnat de 3r d’ ESO:

Ens adrecem a vosaltres per fer-vos arribar l’oferta d’optatives per al proper curs. La proposta és la mateixa per a cadascun dels trimestres.

1r trimestre
2n trimestre
3r trimestre
On comence. Crèdit 1 de francès (anual)
On hi ha aigua hi ha vida On hi ha aigua hi ha vida On hi ha aigua hi ha vida
Cinema de clàssic Cinema de clàssic Cinema de clàssic
Emprenedoria Emprenedoria Emprenedoria
Orientació acadèmica Orientació acadèmica Orientació acadèmica

 

La tria d’optatives del primer trimestre es farà on-line al següent formulari:

 

https://goo.gl/forms/o78E4zCCMlb8iwMT2

 

Obert fins l’1 de setembre. També el trobareu la web del centre.

Escolliu les optatives d’1 a 4 per ordre de preferència. Durant el curs i amb l’orientació del tutor, es farà la tria del 2n i 3r trimestre.

 

Descripció de les optatives

 

On comence  (Departament de Francès)

Es tracta d’aprendre la llengua francesa i la seva cultura. El nivell que s’assoleix és l’A1 de l’escola d’idiomes. Es treballarà vocabulari bàsic i essencial de la llengua. El alumnes aprendran a tenir petites converses i a fer textos escrits en francès. A l’hora d’adjudicar l’optativa es valorarà les notes obtingudes en les llengües de segon.

 

EMPRENEDORIA (Departament d‘Economia)

En aquesta matèria optativa es treballarà un primer bloc per al coneixement de les diferents professions i camps ocupacionals, per tal que l’alumne comenci a dissenyar el seu propi itinerari acadèmico-professional. En un segon bloc s’acostarà a l’alumne al camp laboral amb l’elaboració del currículum, s’explicarà com fer recerca de feina, com abordar una entrevista de treball i conèixer les actituds, aptituds i habilitats d’ells mateixos, així com treballar la creativitat, per a la seva futura incorporació al mercat laboral o a l’autoocupació. Finalment s’oferieran conceptes bàsics del funcionament d’una empresa i s’elaborarà un pla d’empresa. Es pretén incorporar els coneixements i les habilitats adquirides en les diferents matèries curriculars, com per exemple l’ús de les TIC, de la llengua, de les llengües estrangeres…

 

CINEMA DE CLÀSSICS (Departament de Clàssiques):

Actualitat i tradició s’abracen en aquesta optativa per treballar el món clàssic (Grècia i Roma) a través del cinema i poder-nos topar amb una dona amb cabells de serp, un gegant amb un sol ull, grans navegants,  déus, monstres i fantasia… ATREVEIX-TE A VIURE L’AVENTURA!!!

Descobrirem diferents aspectes de la vida quotidiana de romans i grecs que podem trobar en la nostra societat.

 

Orientació  acadèmica  (Departament de Psicopedagogia)

En finalitzar  l’ESO tancaràs una etapa educativa, l’educació obligatòria; a partir d’aquest moment hauràs de decidir cap a on vols orientar el teu futur: Si vols continuar estudiant, incorporar-te al món laboral o ambdues coses.

El primer pas per a orientar-te és saber el que més t’agrada i el que més t’interessa. Però amb això no en tenim prou: cal saber si les teves aptituds i habilitats coincideixen amb els teus interessos i , d’altra banda, és important reconèixer què valores més en una feina.

On hi ha aigua hi ha vida  (Departament de Ciències Naturals)

Estudiarem un riu de la comarca d’Osona. Haurem d’estudiar els  organismes que viuen en l’aigua dolça prestant atenció a aquells organismes que són indicadors de la bona qualitat de l’aigua. A més analitzarem mostres  per conèixer la qualitat física i química de l’aigua d’aquest riu i finalment  estudiarem con funcionen els ecosistemes aquàtics i quins problemes mediambientals els afecta.

 

 

Convalidacions

Els alumnes que cursin estudis de música  o dansa en una escola de música o dansa autoritzada i vulguin el reconeixement de l’àrea de Música i / o matèries optatives han de presentar una sol·licitud específica a la Secretaria de l’Institut i una certificació expedida per l’Escola de Música on consti el curs que realitza l’alumne i les hores setmanals que cursarà en el proper curs acadèmic.

El termini per lliurar els documents esmentats a la Secretaria de l’Institut és fins al 8 de setembre. El centre resoldrà les sol·licituds abans del 30 de setembre.

 

Nota: L’alumnat que sol·liciti convalidació cal que ompli igualment el formulari de tria d’optatives indicant que s’ha demanat la convalidació.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>