EXPOSITOR TEMÀTIC DE LA BIBLIOTECA: NOVEL·LA DE MISTERI I ALTRES ENIGMES

 

Del 23 d’abril al 31 de maig

La novel·la de misteri sens dubte representa un dels gèneres literaris més addictius. La intriga, la curiositat i les situacions extraordinàries que es presenten, generen en la seva lectura un neguit que atrapa i que enganxa. Però no només és la curiositat de com s’esdevenen els crims, sinó els mètodes deductius i la capacitat gairebé sobrehumana que utilitzen els seus detectius per resoldre els enigmes que envolten els crims. El viatge més que el fi (investigació/deducció), gaudir del trajecte és gairebé més reconfortant que arribar al seu objectiu (resolució del crim).
Anàlisi i deducció són segurament les habilitats essencials que identifiquen els principals personatges de les novel·les de misteri. Personatges sovint peculiars i amb un comportament poc corrent que contraresten la seva capacitat analítica i virtut, que els apropen a la genialitat.
No es tracta només de l’habilitat de ser un bon observador, sinó de saber què observar. És aquí on recau l’heroïcitat del bon observador.

Com si analitzéssim els moviments del nostre contrincant en una partida, ens endinsem en les novel·les de misteri gairebé sense parpellejar per no deixar-nos perdre cap detall i esbrinar, abans d’hora o al final, qui ha sigut l’autor del crim. Això sempre dependrà de quin sigui l’objectiu de l’escriptor, de vegades ens donarà pistes perquè puguem fer les nostres suposicions i tenir més o menys encert, i d’altres haurem d’esperar ben bé a la resolució del nostre detectiu per saber qui n’ha sigut l’autor.
Endinseu-vos en els clàssics Crims del Carrer Morgue, en el misteri d’El gos dels Baskerville i en saber perquè I aleshores no en quedà cap. Dupin, Sherlock i Poirot com a insignes del gènere.
Busqueu també en els altres títols, enigmes i intrigues que us faran recórrer llocs i situacions del tot sorprenents, amb personatges que semblen estar sempre ocultant part de la veritat i deixeu-vos portar per la màgia del misteri.

 

Títols:

El Gos dels Baskerville – Sir Arthur Conan Doyle

El Món Perdut – Sir Arthur Conan Doyle

El Signe dels Quatre – Sir Arthur Conan Doyle

L’escarabat d’or- Edgar Allan Poe

Historias Extraordinarias –  Edgar Allan Poe

Los crimenes de la calle Morgue- Edgar Allan Poe

Contes de por i de misteri – Edgar Allan Poe

L’home que estimava els gossos- Raymond Chandler

Terror- Patricia Highsmith

Crimenes imaginarios- Patricia Highsmith

L’hotel Encantat – Wilkie Collins

La piedra Lunar – Wilkie Collins

El misterio de la cripta embrujada – Eduardo Mendoza

I aleshores no en quedà cap (deu negrets) – Agatha Christie

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>