Presentació Vacances en Pau (Cooperació Osona Sàhara)

Benvolguts/des:

Us presentem el projecte “Vacances en Pau” a través de l’associació COOOS, Cooperació Osona-Sàhara. COOOS és una ONG, una plataforma que treballa projectes centrats en els camps de Refugiats del Sàhara Occidental. Podeu veure els nostres projectes a www.cooos.org

L’objectiu d’aquest escrit és de fer arribar aquesta informació a les famílies de la vostra escola, o si més no, que poguéssim enganxar un cartell i donar tríptic, i si convé, i hi ha interès, que poguéssim venir a explicar-ho nosaltres mateixos.

_Què és el Projecte “Vacances en Pau”

Aquest projecte ja porta més de 20 anys executant-se a Catalunya, i 6 a Osona.

El projecte en sí, consisteix en acollir durant els mesos de juliol i agost a nens/es Sahrauís, i compartir amb ells les nostres famílies, vacances, activitats, cultura…

_Objectius de l’acollida

_Que els infants puguin sortir d’un territori amb unes condicions climatològiques molt extremes, com els 50º que se superen diàriament durant aquests mesos.

_Donar-los-hi l’oportunitat de tenir una experiència única, conèixer una nova cultura, un nou idioma, uns costums nous, gaudir de la platja, piscina…

_Sotmetre a tots els nens a un examen mèdic complet per valorar el seu estat de salut, incluïnt revisió de dentista i oftalmòleg.

_Sensibilitzar la vostra família, entorn, i a la societat del conflicte sahrauí.

_Gaudir d’un projecte propi i personal de cooperació, indispensable en els dies d’avui.

_La pregunta

És complicada o dramàtica per a ells la tornada a casa seva?

En absolut, per molt contrari que pugui semblar, tornen molt contents, amb moltes ganes de veure la seva família, amics, i de tornar a la seva llar, el desert.

_Què hem de fer per acollir un/a nen/a sahrauí?

_Primer de tot, tenir-ho molt ben pensat, meditat i contrastat amb l’estructura familiar, laboral i econòmica que tenim. Ser conscients del que comporta acollir un infant.

_Posar-vos en contacte amb COOOS info@cooos.org, 619 782 628 per parlar-ne i aclarir dubtes.

Des de COOOS i juntament amb l’ACAPS de Girona, tenim establert unes ajudes econòmiques i convenis amb diferents institucions mèdiques per fer més fàcil l’acollida.

Moltes gràcies per la vostra atenció i esperem la vostra resposta.


Joan Canillas


+34 619 782 628
C/ Ramada 5 | 08500 | Vic | BCN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>