Corpus, “la festa de les festes”

Enguany se celebren els 700 anys de la que s’ha anomenat “festa de festes”, i que se celebra el dijous següent a l’octava de Pentecosta.

D’acord amb el calendari lunisolar, Corpus el fixa la darrera lluna plena de primavera, i coincideix amb l’esclat de la primavera i les primeres calors de l’estiu. Per aquest aniversari s’han programat exposicions, ballades, conferències, concerts, espectacles i, com no podia ser d’altra manera, els actes més esperats: les catifes de flors, les desfilades dels entremesos i l’ou com balla. Està previst que el Corpus de Barcelona sigui declarat com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

L’ou com balla, el rei de la festa

Aquest any, se’n podran trobar més que mai: a la Catedral, a l’Arxiu de la Corona d’Aragó al Palau del Lloctinent, a l’Arxiu Històric – Casa de l’Ardiaca, a l’Ateneu Barcelonès, a la Capitania General, a la Reial Acadèmia de Bones Lletres, als jardins de Rubió i Lluch, al Museu Frederic Marès, al Museu Marítim, al Museu Etnològic i de les Cultures del Món situat al Palau dels Marquesos de Llió, al Centre Cívic Can Deu, a l’Oratori de Sant Felip Neri, a les parròquies de Santa Anna, de la Puríssima Concepció i de Santa Maria del Taulat, a la plaça de la Virreina, al Monestir de Pedralbes i al Taller Sant Camil del Guinardó. Seguir la ruta dels ous com balla pot ser l’oportunitat de descobrir edificis emblemàtics generalment tancats al públic.

_______________________________________________________
Font: Tot el que has de saber de Corpus abans d’anar a veure l’ou com balla

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>