Viatge de fi de curs 15-16 a Mallorca

Aquest any els alumnes de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat han fet el viatge de final de curs a l’illa de Mallorca, del dimarts 7 de juny al divendres 10 de juny de 2016.

Dades generals

Trobada a l’institut

Presentació a Via Júlia i trasllat a l’aeroport de Barcelona dues hores i mitja abans de la sortida. A les 6:00 del matí del dia 7 de juny.

Companyia Aèria

Equipatge

L’equipatge de mà és el que pot portar cada passatger dins de la cabina de l’avió. Es pot portar un paquet amb les següents característiques:

Una maleta o bossa de cabina de 55x35x25 que no pesi més de 10 quilos

L’equipatge per facturar:

Una maleta que no sobrepassi els 20 quilos

Vols

07/06 BCM-PALMA UX 6007 08.40-09.25 HRS

10/06 PALMA-BCN UX 6102 19.45-20.35 HRS

Trasllats

Trasllat de Via Júlia a l’aeroport de Barcelona. Trasllats d’entrada i sortida d’aeroport Palma a hotel i al revés. Trasllats corresponents a les excursions.

Allotjament

Hotel Palma Bay, de tres estrelles, situat a l’Arenal. Tres nits en règim de tot inclòs.

Les habitacions són múltiples, de 4, 3 i 2 persones.

Professors acompanyants:

Albert Vilanova,
Fran Villar
i Toni Llansana

Programa del viatge

7 de juny – Primer dia Barcelona – Mallorca

Presentació a Via Júlia i trasllat a l’aeroport de Barcelona dues hores abans de la sortida. Facturació d’equipatge i sortida en vol de línia regular d’Air Europa amb destinació Mallorca. Sortida al matí, arribada a Mallorca i recollida amb autocar per a trasllat a l’Hotel Palma Bay. Acomodació. Dinar, sopar.

Excursió a la ciutat de Palma per la tarda, pel nostre compte. Es visitarà la part antiga de la ciutat, el Museu Catedralici amb la Capella de Miquel Barceló i els exteriors de la Catedral. Es realitzarà una visita panoràmica al Castell de Bellver.

8 de juny – Segon dia / Mallorca

Pensió tot inclós a l’hotel.

Excursió a les Coves del Drach (mig dia). Sortida des de l’hotel Encant, a les 9:00h, cap a l’est de Mallorca per dirigir-se a Porto Cristo, poble pescador on farem la visita de les famoses Coves del Drach. En el seu interior s’assisteix a uns inoblidables minuts musicals en el llac subterrani més gran d’Europa, el Llac Martel. Aturada opcional sense càrrec en una exposició de perles.

Tarda a Palma de Mallorca.

9 de juny – Tercer dia / Sóller / Mallorca

Pensió tot inclós a l’hotel.

Excursió a Sóller (mig dia). Sortida de l’hotel Encant, a les 9:00h, en direcció al Port de Sóller, temps lliure per conèixer un dels ports més coneguts de l’illa, ubicat en plena Serra de Tramuntana. Al port, els estarà esperant el tramvia per fer el recorregut de 25 min aproximadament fins al poble de Sóller, popularment conegut com “vall dels tarongers”. Ja a Sóller es començarà el tram final de l’excursió que és el retorn cap a Palma en el famós Tren de Sóller, tren de fusta de 1912. El trajecte discorre per túnels, panoràmiques inoblidables, camps d’oliveres i ametllers… Per acabar l’excursió, en arribar a l’estació de tren, els esperaran els autocars per al retorn cap als hotels.

Tarda a Palma de Mallorca.

10 de juny – Quart dia Mallorca – Barcelona

Matí a Palma de Mallorca.

Dinar a l’hotel a l’hora convinguda, recollida de maletes, comiat i autocar per trasllat a l’aeroport. Sortida en vol de línia regular amb destinació a Barcelona al vespre. Arribada a Barcelona i tothom cap a casa pel seu compte.

Normativa del viatge

– El viatge és una activitat escolar voluntària i es regeix per la normativa de convivència i funcionament de l’institut.

– Conviurem moltes hores junts i serà una prova de tolerància: cal tenir paciència i respecte els uns amb els altres.

– Queda totalment prohibit portar, adquirir i prendre substàncies estupefaents, begudes alcohòliques i el tabac. La infracció d’aquesta norma és una falta greu i pot suposar el retorn immediat de l’alumne en qüestió a càrrec de la seva família o tutors legals.

– Qualsevol falta greu de conducta a criteri dels professors responsables també podrà suposar el retorn immediat de l’alumne en qüestió a càrrec de la seva família o tutors legals.

– El grup de viatge constitueix una unitat indivisible mentre els professors responsables no indiquin el contrari. Per tant, no serà permès que una part d’aquest grup se’n separi per voluntat pròpia sota risc de cometre falta greu.

– El professorat donarà instruccions sobre les hores de temps lliure de què disposen els alumnes així com de trobada per les excursions, els àpats, etc. Els horaris de cada dia s’establiran sobre la marxa en funció de les activitats a realitzar.

– Per al bon funcionament del viatge és indispensable observar els horaris; és inacceptable que la irresponsabilitat d’uns pocs faci anar malament tot el grup.

– L’equipatge de mà ha de complir les normes legals pel que fa al seu contingut.

– En tot moment és obligatori portar damunt la llista amb els telèfons de contacte i les adreces relatives al viatge, a més d’un mòbil amb les bateries carregades i saldo disponible.

– Cada alumne és responsable dels seus medicaments i de la seva correcta administració. Els professors només en tindran constància.

– Les normes de l’hotel s’han de complir al peu de la lletra sense excepció. Així mateix, cal respectar la normativa pròpia dels espais que visitarem.

– En arribar el primer dia a l’habitació caldrà revisar-la per si hi ha cap desperfecte. Si en fos el cas, s’haurà d’escriure en un paper el número de l’habitació, el desperfecte i lliurar-lo al professorat abans d’utilitzar-la. En els hotels fan deixar uns dipòsits de garantia per si es produeix algun desperfecte, per tant, és important que reviseu les habitacions en ocupar-les i aviseu dels desperfectes que hi observeu al professorat.

– En cas de reclamació per part de l’hotel per desperfectes, els usuaris de l’habitació es faran càrrec de l’import econòmic corresponent.

– L’habitació i el llit assignats seran els mateixos al llarg de tota l’estada i no es poden intercanviar ni compartir.

– Durant el temps lliure i en general, s’ha de ser respectuós amb la gent i evitar tot tipus de conflicte: hi anem a passar-ho bé i no a cercar problemes. Cal tenir una actitud positiva.

Powerpoint informatiu

Crònica del viatge

Ja hem rebut les primeres notícies del “grup galileu” que hem enviat a Mallorca. És d’agrair als professors que, després de tot un dia de portar quaranta-quatre alumnes amunt i avall, tinguin esma de posar-se a escriure quatre ratlles i enviar-nos unes fotos. Moltes gràcies companys!

I ara la petita crònica, via mòbil, que ens ha fet arribar l’Albert:

1 - Primer dia a Ses Illes

“Ben d’hora hem pujat al bus i miraculosament no hi ha hagut cap pega durant el viatge. N’hi havia una bona colla que s’estrenaven en avió i hi ha hagut aplaudiments quan hem aterrat a Palma. Les vistes eren magnífiques. A l’aeroport un altre autocar ens ha dut fins a l’hotel de S’Arenal i de seguida ens hem capbussat a les piscines. En tenim 4!! Abans d’anar a dinar molta gent ja s’havia cruspit hamburgueses, cocacoles i de tot, perquè… tenim barra lliure de menjar i beguda tot el dia! Bufa! Tornarem amb més quilos!

A la tarda hem anat a Palma i hem fet un tomb pel casc antic. La catedral és molt impressionant però no hi hem pogut entrar: era tard i ja havien tancat. No passa res. Ja hi tornarem.

Bé, demà més.”

2 - Segon dia a Mallorca

"Bé, doncs avui hem anat a les coves del Drach, potser les més famoses de les illes. La guia que dúiem a l’autocar ens ha servit per fer una classe de mallorquí, perquè les seves explicacions s’entenien prou bé i l’hem aplaudida. Dins la cova ens ha impressionat la gran quantitat d’estalagtites i estalagmites (quina de les dues és la que baixa del sostre? La solució, demà). També hem sentit un quartet que ens ha tocat música clàssica des de dins una barca que passava, i després hi hem pujat nosaltres.

Tornant hem dinat (hi ha de tot per menjar i beure) i hem anat a la platja. Hem jugat a pilota dins l’aigua, hem fet una mica el ximple i hem acabat organitzant una petita festa a la sorra amb un altaveu inalàmbric i cocacola. L’Ashley, l’Adelaida i el Fran ens han demostrat les seves habilitats dansaires.

Bé, això és tot. Demà, Sóller."

3 - De Palma a Sóller i tornada

"El tercer dia a ses illes hem fet un viatge de sud a nord, és a dir, de la badia de Palma a la Serra de Tramuntana. L’autocar ens ha recollit al costat de l’hotel (amb una mica de retard, perquè naltros sí que seim puntuals, que diven ses mallorquins).

Un cop al port de Sóller, hem fet un passeig per veure el poble (a les fotos teniu vistes): una vila típicament mediterrània amb casetes blanques, carrers estrets i finestrals verds.

Hem tornat a dinar a l’hotel. Aquest cop no us parlarem de menjar. Mireu les fotos i jutgeu.

Bé, ara són quarts de quatre. Aquesta tarda tornarem a la platja i al vespre hi ha discoteca. Segurament demà estarem baldats! Feliços però baldats!"

Àlbum de fotos