44è CONCURS LITERARI JOSEP PLA I FRANCESC ALSIUS

L’Institut convoca el 44è Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius.

BASES 2019
 1. DESTINATARIS DEL CONCURS: Hi poden prendre part els alumnes de 14 a 18 anys dels Instituts d’Ensenyament Secundari dels Països de Llengua Catalana, amb un o diversos treballs en català i sense cap mena de limitació temàtica. Les obres han de ser inèdites.

2. PREMIS:

 • PREMI JOSEP PLA, dotat amb 300 €, per a la millor obra narrativa fins a un màxim de cinc
 • PREMI POESIA, dotat amb 300 €, al millor recull de poemes (mínim cinc composicions).
 • PREMI FRANCESC ALSIUS, dotat amb 300 €, per al concursant d’un dels dos Instituts de Palafrugell que hagi presentat l’escrit de més qualitat.

El jurat podrà concedir els accèssits que cregui oportuns. Per altra banda, el jurat també es reserva la possibilitat de declarar els premis deserts.

 1. JURAT: El jurat estarà format per tres professors de l’Institut Frederic Martí Carreras, un professor de l’Institut Baix Empordà i una representant de la Fundació Josep Pla.

4. FORMAT DE PRESENTACIÓ DE LES OBRES:

 • Els textos han d’estar escrits a l’ordinador, a una sola cara i es presentaran 5 còpies en paper, a cada còpia hi ha de constar el títol del treball. Les persones guanyadores del certamen lliuraran, a més, una còpia en suport electrònic en word del seu text. L’extensió màxima serà de 5 fulls DIN A4. S’ha d’utilitzar la següent tipografia: lletra Arial, Calibri o Garamond cos 12, doble espai.
 • Els treballs s’enviaran en un sobre a la següent adreça:

Concurs Literari Josep Pla Institut Frederic Martí Carreras C/ Frederic Martí Carreras, 13

17200 PALAFRUGELL (Baix Empordà)

 • Dins el sobre se n’inclourà un altre de tancat amb el títol del treball i el gènere (poesia o narrativa) anotat a l’exterior. A l’interior d’aquest sobre petit hi ha d’haver un full escrit a l’ordinador amb les següents dades: títol del treball, gènere, nom i cognoms del concursant, edat, correu electrònic i l’adreça i el telèfon particulars. També caldrà esmentar les dades del centre on estudia l’alumne actualment: nom de l’institut, adreça, telèfon i correu electrònic i curs que està cursant.
 1. TERMINI DE PRESENTACIÓ I LLIURAMENT DEL PREMI: El termini de recepció dels treballs serà el dimecres 8 de març del 2019. El veredicte del concurs es farà públic el divendres 5 d’abril de 2019 a l’acte que se celebrarà al Teatre Municipal de Palafrugell a les 7h del vespre. S’avisarà els guanyadors telefònicament uns dies Posteriorment, es publicaran els noms dels guanyadors a la web del centre.
 2. REFERENT ALS DRETS: No serà retornat cap treball; les obres no premiades seran destruïdes en acabar l’institut organitzador es reserva la propietat dels treballs premiats i el dret a publicar-los (a la revista del centre i/o a una revista d’àmbit local) i/o a divulgar-los per mitjà de la xarxa Internet, si ho creu oportú.
 3. ACCEPTACIÓ DE LES BASES: Qualsevol situació imprevista que pugui sorgir la resoldrà el jurat. El fet de participar en aquest concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.

Col·laboracions: Maria Juriol, Vda. de Francesc Alsius, Fundació Josep Pla, AMPA de l’Institut Frederic Martí Carreras, Institut Baix Empordà, Escola de Música de Palafrugell i Revista de Palafrugell.

Podeu descarregar-vos aquestes bases aquí: bases 44è concurs literari Josep Pla i Francesc Alsius. I el pòster aquí: pòster 44è concurs literari Josep Pla i Francesc Alsius.

1 comentari

 1. Pepa Navarro López

  Bona tarda,
  Sóc la Pepa Navarro, professora de literatura catalana de 2n de batxillerat de l’institut Escola Municipal de Treball. L’any 2008 una alumna del centre, la Núria Sadurní, va guanyar el concurs en la modalitat de narrativa. Ens agradaria recuperar el text i, per problemes informàtics, l’hem perdut. Ens podríeu facilitar una còpia? El meu telèfon de contacte és 627545097

  Gràcies

  Salut

  Pepa Navarro
  Professora de literatura catalana
  Institut Escola Municipal de Treball
  C/ Roger de Flor, 66
  08401 Granollers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>