Rutes Literàries per Vilanova i la Geltrú

Els passat 1 de febrer i 15 de febrer, els alumnes de 1r de batxillerat vam fer dues sortides per conéixer una mica més el patrimoni cultural de la nostra ciutat i en aquest cas ens vam focalitzar a estudiar els efectes que va tenir el Romanticisme i la Renaixença a Vilanova i la Geltrú.

El dia 1 vam fer una ruta per analitzar el Romanticisme a la primera meitat del segle XIX a Vilanova. Vam veure la luxosa casa que tenia la família Cabanyes a la plaça de les Cols, vam continuar per veure l’antic ajuntament de Vilanova i la Geltrú a la plaça Pau Casals, seguidament visitàrem Can Papiol per fora i vam posar rumb a la Masia Cabanyes, lloc que va ser el centre de la sortida. Vam visitar la Masia per dins i més tard vàrem assistir a una explicació sobre el Romanticisme, els seus autors més importants i característics i, finalment, la figura de Manuel de Cabanyes, poeta que dona nom al nostre institut.

El dia 15 de febrer vam començar la ruta de la segona meitat del segle XIX, més curta i amb menys parades que l’anterior, per la Rambla i finalitzant a la Biblioteca Museu Victor Balaguer. Vam assistir a una explicació per part del nostre professorat sobre la Renaixença, sobre els autors més importants, com poden ser Narcís Oller, Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà o el mateix Victor Balaguer. Més tard vam visitar el museu i les obres més importants de l’època que estem tractant.

 

En síntesi, m’ha resultat realment interessant fer aquestes sortides ja que molts de nosaltres no sabem tot el patrimoni cultural i històric que tenim a la nostra ciutat i tot el que tenim a l’abast per visitar. Això referma la meva opinió que no som conscients del que tenim a Vilanova i animo la gent a visitar el que tenim al nostre entorn, ja que en aquestes sortides hem après coses de la nostra ciutat que gairebé tots no sabíem.

 

  Oriol Alsina (1r Batxillerat B)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>