L’Institut Manuel de Cabanyes compleix cinquanta anys. Enhorabona!

Article de la professora Àngels Parés a l’Eix Diari

El 6 d’octubre de 1969 l’Instituto de Enseñanza Media Mixto començava a caminar. Feia uns quants anys que la ciutat demanava un centre públic per a nois i noies. Les aules es van omplir de joves estudiants el 6 de novembre i des d’aleshores ha anat fent camí fins avui i per molts anys més.

Moltes han estat les persones que al llarg d’aquests cinquanta anys han format part de la nostra comunitat educativa: professorat, alumnat, personal no docent, ampes… I a totes elles ens cal agrair-los la seva implicació en el projecte educatiu del Cabanyes.

I per això, quan arribem al mig segle de vida, hem cregut que val la pena de fer una mirada enrere i recordar la nostra història.

Una història que creiem que també ajuda a entendre l’evolució educativa i cultural de la ciutat, i en forma part.

El Cabanyes va ser durant deu anys l’únic centre públic de tota la comarca. Hi van estudiar joves de Canyelles, Cubelles, Olivella, Ribes i Sitges. I també va ser el centre públic que va permetre estudiar a moltes persones grans gràcies al nocturn, després d’una dura reivindicació cap als anys setanta.

L’Institut Manuel de Cabanyes ha teixit complicitats dins l’associacionisme vilanovi, s’ha implicat en la vida cultural de la ciutat i en forma part.

Obres de construcció de l’Institut Manuel de Cabanyes al 1967. Arxiu Comarcal del Garraf. Foto Jordi Mas

Avui, es mereix un bon homenatge, pel que ha estat, el que és i el que serà.

L’acte inagural del cinquantenari és diumenge 6 d’octubre al centre. Al llarg del curs acadèmic es faran un seguit d’activitats i actes que finalitzaran amb una exposició al mes de juny.

Tothom que hi vulgui participar serà molt benvingut. I si voleu aportar fotografies, documents … del vostre pas pel Cabanyes seran molt ben rebuts.

Salut! I llarga vida per al nostre centre.

Àngels Parés Corretger
Catedràtica jubilada de l’Institut

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>